2014. augusztus 20., szerda

Ukrán képtelenségek – Hírcsokor

ukrán_cionfasizmus_ven_e_még_kérdésAz Oroszország Hangja hírei hirtelen kommetálva
Ugye Moszkva nem hisz a könnyeknek?
Augusztus 26-án kerül sor a minszki csúcsra, mely a Vámunió tagjainak megbeszélése céljából lett összehívva.
Mivel a Pünkösdi királynak “teli lett a gatyája”, ezért hogy ne menjen egyedül, igyekezett rávenni Putyint, hogy a háttértámogatóit is engedjék be. Merkel asszony ezért már 23-án meglátogatja udvarában az illuminált nagy mesélőt, – aki reméljük erre az alkalomra félre teszi a vodkás flaskát. Már csak azért is, hogy a merkeli eligazításból valami maradjon a fejében 26-ára.
Megjegyezzük nem igazán értjük, hogy az EU-nak mi keresni valója van Fehéroroszország-Kazahsztán-Oroszország megbeszélésén, feltehetőleg az ég világon semmi.
Noha tudjuk miért törleszkednek oda, s ehhez Porosenko gatyájának vajmi kevés köze van.
Leginkább azonban az zavar minket, hogy ezzel az illegitim alkoholista tömegmészárossal miért áll szóba Moszkva? Ha már Ukrajnával akar tárgyalni akkor ott a másik milliárdos gazember, aki még mindig legalább legitim elnöke Ukrajnának. Putyin miért tesz úgy mintha elismerné a juntát? Hogy az EU miért miért azt pontosan tudjuk. Hiszen ezek minden eddigi választási csalást, így Orbánékét is benyalták, holott ez utóbbi esetben az EBESZ jelentette ki írásban, hogy az Orbán kormány illegitim.
Kijózanodás – nem lesz ebből baja valakinek?
Ukrán felderítők nem találtak Luhanszkban orosz haditechnikát. Az ukrán felderítés nem erősítette meg azokat a híreket, miszerint állítólag orosz haditechnika vonult volna be Luhanszkba. Ezt az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) információs-elemzési központjának szóvivője, Andrij Liszenko jelentette be kijevi sajtótájékoztatóján.
Képzelem, mit tanakodtak, hogy vajon ezt a hírt ki és hogyan adja be a főmészárosnak, anélkül hogy kirúgnák vagy frontvonalba küldenék. Hiszen már az ukrán hírszerzés is megerősítette, meg a nyugati tudósítók is látták a saját szemükkel Oroszországból, sőt a nagy hantás rohant telefonon eldicsekedni Cameronnak, hogy még meg is semmisítették. Igaz az oroszok már akkor is légből kapottnak minősítették a mesét, de mint az lenni szokott, a saját fajtájuknak inkább hittek az ökrök, mint Jupiternek.
19-re lapot húzni?!
Ha már a Valclamista ál-híreknél tartunk, kiderült hogy a Luhanszk bevételéről szóló nyilatkozatok is a blöff kategóriájába tartoznak.
2014 augusztusára Európában hirtelen elfogyott a józan ész készlete” – állapította meg a napokban egy orosz sajtókommentár szerzője – megjegyezzük teljes joggal. Íme az elmeháborodott hasonszőrűek reakciói.
„Más országok bármilyen nem engedélyezett behatolása Ukrajna területére, akár humanitárius segély címén is, agresszió aktusának fog minősülni – fenyegetőzött augusztus 12-i sajtótájékoztatóján Valerij Csalij, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.
Ugyanakkor Laurent Fabius francia külügyminiszter kijelentette, hogy a humanitárius segélyt szállító orosz konvoj révén Moszkva megpróbálhat „állandó jelenlétet” létesíteni Ukrajnában. A Fehér Ház vezetőjével folytatott telefonbeszélgetéseit követően Angela Merkel német szövetségi kancellár és David Cameron brit miniszterelnök a legszigorúbb szankciókat helyezte kilátásba Oroszországgal szemben, ha országunk önállóan segélyt nyújtana a délkelet-ukrajnai lakosoknak.
Megfenyegette Moszkvát Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár is. És természetesen Barack Obama is figyelmeztetett az ukrán belügyekbe való „beavatkozás” megengedhetetlenségéről, akár humanitárius segély címén is.”
Vagyis ezeknek a nagyon demokratikus nagyon emberbarát, és nagyon emberjogvédő neo-liberális deviánsoknak az értékrendjébe bőven belefér, hogy akár több régió civil lakosságát is tömegesen lemészárolják, kórházaikat közműveiket megsemmisítsék, majd pedig, akik nem sérültek meg azok lassú éh- és szomjhalálra ítélve pusztuljanak mind egy szálig, csecsemőstől öregestől. Pusztán csak azért mert ők közel két hete hisztérikusan huzakodnak mint a pisisek a homokozóban;  valójában a nagy semmiért.
Persze a legnagyobbat megint Obama-Csalij páros “húzta”, mikor “humanitárius agresszióval” vádolta az oroszokat.
Hofi szavaival ez olyan mint a békéért háborúzni, vagy a szüzességért szeretkezni. (ő nem szó szerint így fogalmazott)
Az ukrán junta elpusztítja, amit a fegyverek meghagytak
Ukrajna képtelen lesz eleget tenni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egyeztetett stabilizációs program (stand by) feltételeinek, az utóbbiak módosítása elkerülhetetlen – jelentette ki az orosz pénzügyi tárca helyettes vezetője, Szergej Sztorcsak. A miniszterhelyettes rámutatott, hogy Oroszország nem fogja akadályozni azt, hogy Ukrajna segélyt kapjon a Valutaalaptól.
Hát először is miféle segély? Bár az IMF előszeretettel nevezi annak, a visszafizethetetlen hiteleit, valójában azok nem csak visszafizethetetlenek, hanem még mérgezőek is. Különösen olyan jóváhagyók kezében, akik a saját országukat kiárusítják, a saját polgáraikat pénzügyileg kiirtják. Az IMF hitel feltételek garantáltan végromlásba taszítják az egész maradék Ukrajnát lakosaival együtt. Mi csak tudjuk! hiszen ugyanilyen hiteleket raktak a nyakunkba az ugyanilyen hazaáruló rezsimek.
A nyúl viszi a puskát?
A végére hagytunk egy “csemegét” Avakov válaszolt a Jobboldali szektor ultimátumára
A sánta Jaros, megfenyegette a kenyéradó gazdáit, azt üzente, hogy: “Amennyiben a követeléseinket nem teljesítik 48 órán belül, úgy a Jobb Szektor csapatai elhagyják a keleti frontot, és Kijev ellen indulnak egy gyors reform erejéig. A Jobb szektor katonái természetesen teljes menetfelszerelésben és felfegyverkezve érkeznek.” Ez augusztus volt 17-én.
Avakov válasza se váratott sokáig magára visszaüzente, hogy: “Talán itt lenne az ideje, hogy abbahagyd Robin Hood eljátszását, és az igazi hazafiakat megakadályozd  a kötelességük végrehajtásában, ugye Jaros?”
Ezután azt gondolná az egyszeri elme, hogy ha már a hantásnak nincs is, de juntának csak van annyi vér a pucájában hogy az asztalra csapjon. Igen ám, de mit gondol a nem egyszeri elme, akik pontosan tudja, hogy a komplett ukrán vezetés gyáva zsidó oligarchákból áll, akik ráadásul elkövették azt az ostobaságot, hogy a fasisztákkal védetik magukat? Nos azt gondolja, hogy bizony teli a gatyájuk, no meg rájuk is vannak szorulva.
S láss csodát mi történik 20-án? A nagypofájú Avakov behúzva fülét-farkát fegyverszállításról, no meg a köztük lévő kommunikáció helyreállításáról állapodott meg. Mi több, Avakov belement abba is, hogy a fasisztákat az Ukrán Fegyveres Erők, a Belügyminisztérium és az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat szervezetbe integrálja, így hát a belüggyel közösen fognak küzdeni a “terrorizmus elleni harcban” Terroristák a terroristáknak mondottak ellen. Ügyes! Nem? Vagyis tűzzel-vassal, illetve foszforral, rakétákkal és vegyi fegyverekkel fogják irtani Donbass fegyvertelen civiljeit.
Wow! A bátor harcosok!
Jut is eszembe a nagy terroristázásban: Ki a terrorista,? Hát akire ők azt mondják! Nem is merős ez  a logika valahonnan? Megvan! az analógia így szól: Ki a zsidó? Akire én azt mondom! Hmmm… (E mondásnak van gazdája is, de legyen ez a házi  feladat)
Szász Gerda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése