A Maláj Légitársaság MH370-es gépének ügyéről még mindig kerülnek elő érdekes részletek. A gép eredetileg Kuala Lumpurból tartott volna Pekingbe, a fedélzetén 153 kínai állampolgárral. Az MH370 2014. március 8-án tűnt el, a Maláj Légitársaság adatai szerint a dél-indiai ócánon.
Hídfő.net | MH370
2014. március 9-én a Maláj Légitársaság, a malajziai Polgári Légiközlekedési Osztály és a maláj Nemzetbiztonsági Tanács tagjai, összesen 30 fő, kaptak egy emailt amiben egy PDF dokumentum volt mellékelve. Az email új információkkal kecsegtetett az MH370-s eltűnésének ügyében, de a PDF vírusfertőzött volt, és egy kínai IP címre küldött el minden bizalmas és nem bizalmas dokumentumot a fent említett 30 tisztségviselő számítógépeiről.
Amirudin Abdul Wahab, a maláj Kiberbiztonsági Hivatal vezetőjének elmondása szerint a támadás sikeres volt, későn vették észre a léket, aminek segítségével felporszívózták a tisztségviselők gépeit. A maláj Kiberbiztonsági Hivatal szerint -meglepő módon- a támadásnak az MH370 eltűnéséhez volt köze. Az eltűnés után közvetlenül a gépen utazó kínai állampolgárok rokonai folyamatosan vádolták a maláj kormányt, hogy nem tesz meg mindent a keresés és kivizsgálás ügyében, és visszatart információkat a kínai kormány elől.
A maláj gépről sok teória látott napvilágot, a fegyverteszttől elkezdve a gépen utazó kiemelt kutatók meggyilkolásán keresztül a kémrepülő elméletig. A tény, hogy nem sokkal később ismét egy maláj gép, az MH17 keveredett ügybe, felteszi a kérdést: a maláj légitársaság gépeit ki használja fel és milen célokra? A kelet-ukrajnai gép eltűnésének inkább lehetett köze a polgári gépek katonai célra használatos kémkedésének teóriájához, azonban a legvalószínűbb indok, hogy az ukrán kormány akarta felhasználni a ~300 ember életét indoknak az Oroszország elleni beavatkozáshoz.
Hídfő.net | KAL007Szaggatott vonal: a KAL007 menetrend szerinti útja, egyenes vonal: a KAL007 útja az ominózus eset alatt.
A történelem folyamán már volt hasonló esetre példa, a Szovjetúnió elszigetelődéséhez a nyugati világgal szemben nagyban hozzájárult a Koreai Légitársaság KAL007 gépének tragédiája. A gépet elismerten a szovjetek lőtték le, ám ami rendszeresen kimarad a történetekből, az az, hogy a KAL007 nem reagált a szovjetek hívásaira, és egy akkori szovjet katonai támaszpont felé közelített. A Szovjetúnió kémtevékenységgel vádolta a KAL007-es incidensel kapcsolatosan a nyugati államokat, a rendelkezése álló információk szerint nem alaptalanul.

http://www.hidfo.net/2014/08/20/kinai-hackerek-dolgoztak-az-mh370-es-gep-eltunesenek-ugyen