Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsosának közleménye szerint a Belügyminisztérium megállapodást kötött a Jobboldali Szektorral, hogy együttműködnek a "terrorizmus elleni harcban". Arszev Avakov belügyminiszter a Boriszlav Berezaval, a Jobboldali Szektor szóvivőjével tartott találkozón fegyverszállításról, valamint a Jobboldali Szektor és a BM közti kommunikáció helyreállításáról beszélt.
Avakov a tárgyalások során beleegyezett, hogy a Jobboldali Szektor szervezetét az Ukrán Fegyveres Erők, a Belügyminisztérium és az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat struktúráiba integrálják. A múlt század fasiszta ideológiáját képviselő Jobboldali Szektor megállapodott a Belügyminisztériummal, hogy részt vesznek az úgynevezett "terrorizmus elleni harcban", ami a többségi orosz lakosságú régiók szabadságharca elleni fellépést jelenti.
Úgy tűnik, a kijevi kormányra egyre nagyobb befolyással bír a szélsőjobboldal, és mivel a Jacenjuk-kormány nem tudja kezelni a szélsőjobboldali fegyveres szervezetek jelentette biztonsági kockázatot, inkább együttműködnek velük.

Dimitrij Jaros, a Jobboldali Szektor vezetője alig néhány napja megfenyegette a kijevi vezetést, hogy amennyiben nem szünteti be a rendőrség a Jobboldali Szektor tagok elleni büntetőeljárásokat és nyomozásokat, és nem engedik szabadon a börtönökből a már letartóztatott tagokat, akkor a szervezet jelenleg a fronton harcoló zászlóaljai Kijev ellen kezdenek fegyveres harcot. A terroristák fenyegetésére a kijevi kormány beadta derekát és hajlandó elfogadni a szélsőjobboldal által szabott feltételeket.
Korábban a Jobboldali Szektor volt felelős az orosz többségi lakosságú területeken civilek ellen végrehajtott számos megtorló akcióért, valamint az Oroszországból az Európai Unióba irányuló gázvezetékhálózat egy csomópontjának felrobbantásáért.
A Jobboldali Szektor szélsőségesen oroszellenes szervezet, ami a háború kezdetén bejelentette, hogy szabotálni fogja Oroszország gázszállítását az Európai Unióba. A fasiszták befolyásának növekedését mutatja az a tény, hogy Kijev mostanra az Oroszországból az Európai Unióba irányuló gázexport blokkolásával fenyegetőzik.


http://www.hidfo.net/2014/08/20/az-ukran-kormany-egyuttmukodik-fasisztakkal