2014. augusztus 20., szerda

Az ISIS, James Wright Foley lefejezése, az atlantisták és az olaj

Sokakban felmerül a kérdés a tegnap megjelent ISIS propaganda videó láttán: tényleg szükséges-e ez? Tényleg ilyen dolgok kellenek a 21. században ahhoz, hogy a nagyhatalmak az energiahordozók feletti globális vagy lokális kontrollt megszerezzék? Tényleg létrehozott az USA egy terrorállamot Izrael segítségével? Abu al-Bagdadi valóban a Moszad ügynöke lenne? Ezekre a kérdésekre, ha nem is mindre, választ kaphat a figyelmes szemlélő az ISIS-t övező hírek áradatában.
ISIS propaganda videó - James Wright Foley lefejezése. (Ha a videó nem tölt be, itt lehet megtekinteni.)
A videó kamerahasználata profi, a beállítások jók, a kamera nem remeg, éles a képe, akárcsak egy CNN tudósítást látnánk. Vegyük észre, hogy a megjelent videó túl drámai, profi rendezés, eljuttatja a nézőt az érzelmi csúcspontra, ahol a grandiózus befejezést pont nem mutatják. Azért édekes ez, mert az utána mutatott hulla a mai Hollywoodi kelléktárból nemes egyszerűséggel kivitelezhető lenne egy közepes kvalitással rendelkező maszkmesternek is. Térjünk vissza a rendezéshez.
Hídfő.net | James Wright Foley a halála előtti percekben
Az információkat profi módon közli, először emlékeztet Obama beszédére, utána az elfogott James Wright Foley beszél meglehetősen biztosan. A biztos halál előtt az ember azért nem feltétlen ennyire magabiztos. Persze, lehetnek esetek, kiképzett katonák vagy magas szellemi töltöttségű emberek esetében. Egy dolog szól James Wright Foley halálának bizonyossága mellett, hogy az USA nem spórol az emberélettel, ha olajról van szól. Ez azonban csak az ISIS számára pozitív irányban befolyásolja a videó dramaturgiáját, amire a csúcspontot az ISIS hóhér beszéde után az teszi fel, hogy elővesznek még egy civilt. Ezzel legitimálták is az amerikai csapatok jelenlétét Irakban újra. Előző cikkünkben már megemlékeztünk ez ISIS és az USA kapcsolatáról.
Hídfő.net | Az Iszlám ÁllamISIL = ISIS = Iszlám Állam. Zöldel a kurd területek.
A jelenlegi helyzet alapján teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy az ISIS még jól fog jönni az Egyesült Államoknak a jövőben is, nem véletlen fektettek már beléjük annyi pénzt. Szíriát végképp elvágták Irántól, és Irak maradékától, valamint az Iszlám Állam közbeiktatása elvágja Assadot a kurdokkal való kommunikációtól is. Az Iszlám Állam területéről az USA bármikor zsoldosokat szivárogtathat be Irak területére ISIS "jelmezben". A kurdok jelenleg ennek a dolognak a haszonélvezői, mert a brit General Energy már be is indította olajkútjait ezen a területen, de a nagyobb cél érdekében - ami Irán elfoglalása és az orosz közel-keleti tervek megakadályozása - a jövőben bármikor odadobhatják a már létező, vagy épp alakuló kurd államot az ISIS markába.
Abu al-Bagdadiról érdemes azt tudni, hog a 2003-as iraki invázió alatt elfogták, és 5 évet ült az Egyesült Államok börtönében, ahol valószínüleg kondicionálták. 2009-ben az Obama-adminisztráció szabadlábra helyezte, és rab minősítésben hivatalosan Irakba szállították, hogy az ottani börtönben raboskodjon. 2010-ben került elő újra, amikor átvette az iraki al-Kaida vezetését, és a szíriai terrorháború megindult. Ezek után al-Bagdadi megalapította a Jabhat al-Nusra (al-Nusra Front) szervezetet, ahova a legszélsőségesebbeket tette be, hogy rettegésben tartsák Szíriát. Az al-Nusra a világhálón keringő szívevő történetekről lett leginkább ismert különös kegyetlenségük mellett.
Hídfő.net | Abu al-BagdadiAbu al-Bagdadi még szakál nélkül, öltönyben, nyakkendőben.
Az al-Nusra Front tettei a nyugati világban született és felnőtt muszlimokat is megihlették, akik nagy számban utaztak Szíriába, hogy az állítólagos dzsihadhoz csatlakozzanak. Ez a tény felettébb jól jön Nagy-Britaniának és Franciaországnak, akik nyílt muszlim-ellenes politikát nem vállalhatnak, de rejtett csatornákon arra öszönözhetik az ott élő szélsőségesebb nézeteket valló muszlimokat, hogy "próbálják" ki magukat a Közel-Keleten. Hátha nem térnek vissza.
Kimondhatjuk, hogy az atlantisták által szervezett és finanszírozott Iszlám Állam jelenleg a Közel-Kelet legveszélyesebb konfliktusgenerátora. Kiválóan alkalmas arra is, hogy elvonja a figyelmet Izraelről és a Gázai övezetben zajló eseményekről. Ennek bizonyítására elég, ha megvizsgáljuk David Cameron brit államfő reakcióját a lefejezéses videóra.
"Késlekedés nélkül hazatérek vakációmról, és összehívom a nemzetbiztonsági tanácsot, hogy megbeszéljük a további tennivalókat." - nyilatkozta Cameron. Érdekes, hogy Cameron nem tartott súrgősnek megszakítani semmit sem, amikor a Gázai offenzíva elkezdődött, és az izraeli csapatok iskolákat és kórházakat lőttek.


http://www.hidfo.net/2014/08/20/az-isis-james-wright-foley-lefejezese-az-atlantistak-es-az-olaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése