Az Orosz Kommunista Párt nyílt levélben követeli Dimitrij Medvegyev miniszterelnöktől a nyugati dohánytermékek, alkohol és szénsavas üdítőitalok betiltását. Az indokuk: az orosz génállományra nézve káros anyagok kitiltása a fiatalok étrendjéből. Az OKP meglátása szerint ezek a termékek gyakorlatilag nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a silány minőségük miatt.
Hídfő.net | Orosz Kommunista Párt: "Követeljük a nyugati termékek betiltását!"
"Úgy fest, hogy a szankciók jelenleg nem érintenek bizonyos nyugati cégeket, akik a meglátásunk szerint olyan gazdasági ágat képviselnek, aminek a társadalmi hasznossága megkérdőjelezhető. szeretnénk, ha a kormány szankcionálná ezeket a cégeket is, és további csapást mérne a világot behálózó oligarchizmusra." Tobb Duma képviselő szerint a szakciókba bele kellene foglalni olyan termékeket is, mint a Coca-Cola, Fanta, Sprite, Pepsi-cola. A képviselők szerint "...ezeket a cégeket ki kell tiltani Oroszország területéről. A legfontosabb feladatunk, hogy az orosz génállomány ne mehessen tönkre ilyen alacsony minőségű termékek fogyasztása miatt. Ezeket a silány termékekkel évek óta árasztják el az országunkat. Ennek véget kell vetni."
A képviselők további követelése, hogy az állami vezetők járjanak elő jó példával, és engedélyezzék több hazai gyártású üdítőital forgalomba kerülését. Vadim Solovjov, az OKP jogi osztájának vezetője javaslatott tett extra adó bevezetésére a cukortartalmú külföldi üdítőitalokra. Ez nem lenne egyedi eset, ilyen adó létezik már Franciaországban és Dániában is.


http://www.hidfo.net/2014/08/14/orosz-kommunista-part-koveteljuk-nyugati-termekek-betiltasat