Szocsi, 2014. augusztus 12. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint bizonyos nyugati lapok elkezdték a valódi képet mutatni a kelet-ukrajnai eseményekről. "A nyugati média -ha akarata ellenére is- legalább a humanitárius katasztrófa tagadását befejezte." - mondta Lavrov az újságíroknak.
Hídfő.net | Szergej Lavrov Szergej Lavrov orosz külügyminiszter
Lavrov hétfőn hívta fel a figyelmet arra, hogy az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó osztálya kiadott egy jelentést a kelet-ukrajnai humanitárius helyzetről. "Ez a jelentés eléggé szomorú képet tár elénk. Több ezer ember meghalt vagy megsérült, nincs áram, nincs ivóvíz, a kórházak működése ellehetetlenült, a szociális létesítmények működése is akadozik. Köszönhető az orosz újságírók önfeláldozó munkájának, a világ és az ENSZ értesült ezekről az eseményekről, és mostmár a nyugati média se hallgathatja el." - fejezte be Lavrov. Mivel az ENSZ állásfoglalást nem nagyon lehet megkerülni, ezért az eddig összevissza beszélő újságok nem tehetik meg, hogy valótlant állítanak ennek ellenére is, vagy tovább romlik a már így is megtépázott becsületük.
Ezalatt egy 280 kamionból álló konvoly elérte az ukrán határt, a céljuk a háborúk súlytotta kivált köztársaságok, összesen 2.000 tonna segélyszállítmánnyal.


http://www.hidfo.net/2014/08/14/lavrov-egyes-nyugati-lapok-elkezdtek-igazat-beszelni