Egy grúz napilap a legfőbb ügyészségre hivatkozva közölte, hogy Mihail Szaakasvili volt államfőt nemsokára 11 év börtönbüntetésre ítélhetik az állami vagyon elsikkasztása miatt. Szaakasvilivel szemben egyszerre két büntetőeljárás van érvényben, egy az állami vagyon elsikkasztása miatt, egy másik ügy pedig Valerij Gelashvili parlamenti képviselő elleni fizikai erőszak miatt.
Hídfő.net | Szaakasvili
A Szaakasvili elleni vádat augusztus 13-án (tegnap) emelték Grúzia állami vagyonnal történő visszaéléseket szabályozó törvénye alapján. Szaakasvilit, aki az új államfő beiktatásának napján azonnal elmenekült az országból, távollétében fogják elítélni, valamint elfogatóparancs van ellene érvényben Grúzia területén. Az ügy felgöngyölítése során állambiztonsági iratokat is megnyitottak, valamint felmerült a gyanú, hogy a grúz nemzetbiztonsági szolgálat vezetője is a rendelkezésére álló eszközökkel közreműködött az állami vagyon mélyen áron aluli eljátszásában. Tamuraz Janasija egyelőre tagadja a vádakat, az őt érintő nyomozás még folyamatban van.
A nyomozóbizottság közleménye szerint a volt államfő az elsikkasztott állami vagyonból különféle luxuscikkekre költött, rekreációs kiadások mellett többek között luxusautókat bérelt; egy Porschét, Mercedest és egy Audit állandó jelleggel Ausztriában, helikoptereket és jachtokat Peruban, emellett nyugati "művészek" képeit vásárolta meg dollármilliókért. Szaakasvili a Grúziában zajló rendszerváltás kezdetén azonnal elmenekült az országból. Jelenleg Ukrajnában, az illegitim kijevi kormányfő, Arszenij Jacenjuk "tanácsadójaként" tevékenykedik, vagyis egy másik ország elsikkasztott állami vagyonából kap hatalmas összegeket mondvacsinált alapon.
Grúzia Szaakasvili leváltását követően elkezdte kitakarítani a nyugat mocskát. A volt államfő elleni büntetőeljárás csak a kezdet, a nyugatbarát rendszer megdőlésének szimbóluma. Azt jelenti, hogy a nyugat kollaboránsai már nem maradhatnak az országban, és többé a legmagasabb pozíciókban lévő atlantisták sem érinthetetlenek.


http://www.hidfo.net/2014/08/14/gruziaban-elbukott-az-atlantizmus-kezdodik-az-elszamoltatas