Négynapos hadgyakorlatba kezd a Dnyeszter Menti Köztársaság az ukrán helyzet fokozódása miatt, melynek során a tartalékosokat is mozgósítják határvédelmi feladatokra. Alexander Lukjanenko védelmi miniszter elmondása szerint előre eltervezett gyakorlatról van szó, amit minden évben megrendeznek, "csak az irány és az indok" változik évről évre.
A hét folyamán a Dnyeszter Menti Köztársaság elnöke azzal vádolta Ukrajnát és Moldovát, hogy fenyegetik az ország területi egységét és a több évtizedes konfliktus kiújítására törekszenek. Elmondása szerint az ukrán hírszerzés fokozta aktivitását a Dnyeszter Menti Köztársaság területén és Kijev terroristákat szivárogtat be az országba, melyek egy a Kijevben történtekhez hasonló fegyveres hatalomátvételt akarnak végrehajtani.
Július végén Ukrajna megkezdte egy lövészárok-rendszer ásását a Dnyeszter Menti Köztársasággal közös 450 kilométeres határon. Kijev szerint az ország területéről rendszeresen éri tüzérségi támadás az ukrán területeket. Eközben a két nyugati bábállam közé ékelt független köztársaság határőrsége is arról számol be, hogy ukrán területről rendszeresen érkeznek a bombák a határterületekre.
Egyértelmű, hogy a kijevi kormány készül valamire, mert az atlantista kijevi junta számára fenyegetőek a Dnyeszter Menti Köztársaságban zajló folyamatok, az Oroszországgal történő újraegyesülés megkezdése. Lehetséges, hogy az ukrán háború után egy második front is megnyílik Kelet-Európában?


http://www.hidfo.net/2014/08/14/masodik-front-nyilhat-kelet-europaban