Spanyolországban civil szervezetek tömegdemonstrációkat helyeztek kilátásba Barack Obama látogatásának idejére. Az amerikai elnök érkezésekor a TTIP ellen tiltakozó tömegeket fog látni a spanyol nagyvárosokban.
Sevilla, Cádiz, Córdoba és több nagyváros központjában fognak tömegdemonstrációt tartani a TTIP ellen Barack Obama Spanyolországba érkezésekor. Számos civil szervezet fejezte ki részvételi szándékát a tiltakozási hullám kapcsán, és több nagyváros központjában, valamint Madridban az amerikai nagykövetség épülete előtt fognak tünteti a Transzatlanti Szabadkereskedelmi és Befektetési Partnerség egyezménye, valamint az amerikai fegyveres erők spanyolországi jelenléte ellen.
Obama szombaton érkezik Sevilla területére, hogy találkozzon VI. Fülöp spanyol királlyal, majd személyesen megtekintse a Cadiz provinciában működő spanyol-amerikai közös katonai létesítményeket. Az amerikai elnök találkozni fog Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel, emellett három nagy párt – a Szocialista Munkáspárt, a Podemos, és az “Állampolgárok” liberális párt – vezetőivel.

http://www.hidfo.ru/2016/07/tuntetni-fognak-obama-erkezesekor/