Manuel Valls hidfo.ru
Manuel Valls francia miniszterelnök közlése szerint Franciaország a jövőben felhagy annak az uniós irányelvnek alkalmazásával, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltatók a hazai munkaerő helyett “ideiglenesen” foglalkoztatott külföldi kiküldött alkalmazottaknak kevesebbet fizessenek.
A kormányfő vasárnapi kijelentése szerint Franciaország a közeljövőben úgy módosítja a vonatkozó törvényeket, hogy a más országokból kiküldött munkavállalók bérezése semmilyen esetben ne lehessen alacsonyabb a hazai munkaerőnél.
Valls emellett kijelentette, hogy a változtatást nem kizárólag belföldön fogják alkalmazni, ehelyett megpróbálnak más uniós tagállamokat is arra ösztönözni, hogy felszámolják a ma még számos visszaélésre lehetőséget adó helyzetet.
Az EU kiküldött munkavállalók átmeneti alkalmazására vonatkozó irányelveit 1996-ban fogadták el. Az utóbbi évek során számos tagállam részéről célkeresztbe került az erre vonatkozó szabályozás, mert tömeges jelenséggé vált, hogy – elsősorban az építőiparban – külföldi kiküldetés esetén az alkalmazottat minimálbér alatt fizetik, vagy több hónapon át nem fizetik ki, ami ellen az uniós hatóságok is bizonyos jogi kiskapuk miatt tehetetlenek voltak.


http://www.hidfo.ru/2016/07/franciaorszag-felhagyna-az-alulfizetett-kulfoldi-munkaero-igenybevetelevel/