2015. november 14., szombat

Párizs, Szíria, menekültek, terroristák és útlevelek.A szakértők egy világkormány felállítását sürgetik.

Paris
Pár nappal a menekültekről írt első cikk után, amiben, talán emlékeztek, megemlítettem, hogy amennyiben a válsággal érintett országokban terrortámadások lesznek, azokat bizonyára a menekültek nyakába varrják majd, a közösségi oldalakat elárasztották a magukat menekültnek kiadó ISIS harcosokról készült fényképek.
A Zerohedge így írt a jelenségről:
A spekulációkat a nyugati titkosszolgálatok még nem erősítették meg, bár ez nyilván hamarosan megtörténik, hiszen a félelem erősítése nagyon fontos tényező. Elég valószínű, hogy egyre több hírt hallunk majd az Európát behálózó menedékkérőkről, akiknek egyetlen célja, hogy a kontinens lakosságát terrorizálja. A kellő hatás érdekében persze robbantásokra is számíthatunk.

Mivel mindenki tisztában van azzal, hogy az elit „egyetlen válságot sem hagy kárba veszni”, Európának már csak egy belső, kézzel fogható krízisre van szüksége, lehetőleg dermesztő robbantásokkal és ártatlan áldozatokkal. Ez várhatóan hamarosan bekövetkezik.
Ez sajnos megtörtént.
A reakciók pedig szokás szerint igen változatosak. A közös pont természetesen a gyász, hiszen valóban ártatlanok haltak meg péntek este és egyetlen ember értelmetlen halála is szomorúsággal kell, hogy eltöltsön bennünket. Egyre többen veszik észre azt is, hogy Párizs mellett a világ két másik pontján is hasonló robbantások történtek, amikről a médiumukban nem igen vagy csak keveset hallani, hiszen válságra most elsősorban Európában van „szükség”. Persze az is érthető, hogy az emberek figyelme a hozzájuk földrajzilag közelebb eső problémákra összpontosul, és hát valljuk meg, Libanonban és Irakban már régóta baj van, így sokan immunissá váltak az onnan érkező hírekre, de azért érdemes lenne értük is elmondani néhány imát, megemlékezve például arról az édesapáról, aki a forgalmas bejrúti piacon az első robbantás láttán észrevette a második merénylőt, akit letepert, feláldozva magát, hogy sokakat, köztük saját kislányát megmentse.
Visszatérve Párizshoz, a menekültek és az Iszlám Állam közötti hiányzó láncszem felbukkanása nem sokáig váratott magára, hiszen a görög kormány már szombaton bejelentette, hogy az egyik öngyilkos merénylő mellett egy szír útlevelet találtak, amit 2015. október 3-án regisztráltak a görögországi Leros szigetén.
„Elismerjük, hogy még egy kicsit sem nem vagyunk tisztában az „öngyilkos robbantás 101 tanfolyam terroristák számára” anyagával vagy akár annak legalapvetőbb technikáival, de azért felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon egy merénylő számára előírás-e magával vinni az útlevelét élete utolsó küldetésére, főleg, ha egy ilyen útlevél kritikus fontosságú árulkodó jelként szolgál? A másik pedig, hogy amikor az útlevelét magán hordó öngyilkos merénylő felrobbantja magát, az útlevél minden esetben sértetlenül kerül ki a robbanásból, vagy csak bizonyos esetekben?” – teszi fel a kérdést a Zerohedge.
Röviddel az útlevéllel kapcsolatos első hír érkezése után Szerbia is bekapcsolódott a „szír álmenekült” ügyébe, amikor a Blic nevű lap megjelentette a 25 éves Ahmed Almohamed állítólagos útlevelének fényképét és kijelentette, hogy az illető október 7-én haladt át az országon, és négy nappal korábban érkezett meg a görögországi Leros szigetére, ahol menekültstátuszért folyamodott Szerbiához.
passport_0
Ezt követően a görög Protothema nevű lap írt arról, hogy a szír férfi nem egyedül utazott és megjelentette a két férfi utazását igazoló jegyeket. ImageHandler (1)
Ezt néhány órával követte egy másik fejlemény, amikor francia és amerikai források is azt állították, hogy az útlevél „egyértelműen hamis”.
A Guardian újságírója megkísérelte kibogozni a történetet:
Több okból is érdemes kivárni, amíg több információ birtokába jutunk, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le a támadások és a menekültválság közötti kapcsolatról.
Először is az ISIS legalább 12 alkalommal kritizálta az Európába menekülőket.
Akik a párizsi támadásokat a menekültekre akarják kenni, jobb, ha először utánanéznek a tényeknek, írta Aaroon Zelin, a dzsihád elemzésével foglalkozó szakértő. Az ISIS megveti azokat, akik Szíriából Európába menekülnek, mert ez aláássa az ISIS üzenetét, ami szerint az általuk létrehozandó kalifátus az igazi menedék. Ebből kifolyólag nehéz elképzelni, hogy a Szíriából menekülők túlnyomó része az Iszlám Államot támogatná, nem pedig éppen menekül előle.
A második tényező, ami óvatosságra int, ennél kézzel foghatóbb. A nyomozóknak még meg kell állapítaniuk, hogy a szóban forgó útlevél a támadóhoz vagy az egyik áldozathoz tartozott (az egyik egyiptomi útlevéllel rendelkező személyről, akit támadónak véltek, például kiderült, hogy szintén áldozata volt a támadásnak). Ezt követően azt is meg kell állapítani, hogy az útlevelet magán tartó személy megegyezett-e a annak jogos tulajdonosával.
Az útlevél lopott is lehetett. Mivel manapság szír útlevéllel könnyebb menekültstátuszt igényelni Európában, komoly ágazat alakult ki a szír okmányok lopására és kereskedelmére.
Több beszámolót is hallottunk a görög-macedón határon tartózkodó szírektől, akik elmesélték, hogyan rabolták el tőlük útleveleiket, amikor elhagyták Görögországot.
A harmadik vészjelzés maga a tény, hogy az útlevelet megtalálták. Az elemzők furcsának tartják, hogy egy merénylő magával vigye útlevelét egy olyan küldetésre, amelyből nem tervez visszatérni.
„Miért vinné magával az útlevelét a modern állampolgársággal járó fogalmakat kifejezetten visszautasító dzsihátista egy öngyilkos akcióba?” – teszi fel a kérdést Charlie Winter, az iszlám szélsőségességgel foglalkozó elemző a Twitteren. „Azért, hogy megtalálják.”
Az egyik elmélet szerint az ISIS azt reméli, hogy Európát így a szír menekültek ellen fordíthatja, amivel tovább szítanák a kelet és nyugat, a kereszténység és az iszlám közötti ellentéteket és egyúttal talán meggyőzhetik a szíreket, hogy egyetlen reménységük és egyetlen védelmük az Iszlám Állam által hirdetett kalifátusban rejlik.
„Tudjátok mi dühítette fel az iszlám szélsőségeseket leginkább Európával kapcsolatban?” – írja Iyad El-Baghdadi aktivista és dzsihád figyelő a Twitteren. „A menekültválságra adott nagyon is humánus és erkölcsös reakció.”
Függetlenül attól, hogy az útlevél lopott, hamisított vagy eredeti volt, illetve, hogy azt esetleg mások helyezték-e el a helyszínen, egyre többen teszik fel a kérdést, hogy vajon mennyire volt bölcs döntés engedni, hogy ilyen mennyiségű ismeretlen migráns lépjen Európa területére annak déli határain keresztül és utazzon szinte korlátozás nélkül a kontinens más részeibe. Egyre többen követelik a görög partok és a görög-török határszakasz fokozott ellenőrzését vagy akár a menekültek belépésének teljes tiltását.”
A fenti érvektől függetlenül a párizsi vérontás egyik várható hozadéka annak az elképzelésnek az erősödése lesz, hogy a robbantások a szíriai események közvetlen következményeként történtek, így egyre többen állnak majd a Szíria elleni katonai támadás mellé, természetesen francia szárazföldi csapatokkal az élen.
A francia légierő pedig már vasárnap este húsz bombát dobott le Rakka városára, ami az Iszlám Állam székhelyének számít.
Végezetül azokat az ominózus 14 évvel ezelőtti eseményeket is érdemes lenne felidézni. Hány elemzést és videót láttunk a 2001. szeptember 11-i események igazi kivitelezőiről és a mögöttes szándékról? Függetlenül attól, hogy kit látunk a párizsi tragédia mögött, gondoljunk arra, hogy mi lehetett a cél! Vajon, amikor földrajzilag hozzánk közelebb történik ilyesmi, nehezebb meglátni ezeket a szálakat?
Emlékeztek Wesley Clark szavaira?
Akkor a CIA által létrehozott al-Kaida volt a célpont és az ürügy, most a CIA által felfegyverzett utódszervezet, az Iszlám Állam. A megtámadandó országok listája viszont nem változott, csupán az, hogy melyik van még hátra ezek közül.
Itt nem arról van szó, hogy vajon helyes-e megvédeni országunk határait vagy kezelni az Európában soha nem látott mértékű menekült és migránsproblémát, hanem arról, hogy vajon más országok lebombázásával és a kelet-nyugat közötti feszültség mélyítésével a megoldáshoz vagy a probléma fokozásához járulunk hozzá?
Sajnos ismét azt látjuk, hogy szinte minden oldal politikailag motivált abban, hogy ezt a borzalmas tragédiát nagyon határozott geopolitikai célok elérésére használja.


A szakértők egy világkormány felállítását sürgetik

http://idokjelei.hu/2012/06/a-szakertok-egy-vilagkormany-felallitasat-surgetik/
Ahhoz, hogy a világ hajlandó legyen elfogadni egy világkormányt és egy mindenek és mindenki felett álló világvezetőt, sokkal kétségbe ejtőbb helyzetnek kell kialakulnia. A béke és a biztonság nem ejti kétségbe az embereket. A háború, a terrorizmus, illetve annak veszélye, a gazdasági összeomlás és a katasztrófák mind hozzájárulnak az Antikrisztus „békés” hatalomátvételéhez szükséges közhangulat kialakításához. – Joseph Candel
„A törvénytiprás titokban már folyik, csakhogy annak, aki azt most még visszatartja, el kell tűnni az útból. És akkor jelenik meg nyíltan a törvénytipró, … Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával.” – II. Thess. 2:7-9)
Az alábbi cikkből láthatjuk, hogy a háttérhatalom taktikájának fontos része a tömegek megnyerése. A világban létező, sokszor az elit által mesterségesen kreált problémákra adott, látszólag segítő szándékú megoldásokkal, félelemkeltő kampányokkal, „a hazugság minden hatalmával,” megpróbálnak minél több embert maguk mellé állítani.
Az allafrica.com a következőkről számolt be:
Lagos. Az AMORC, a Lagosi Területi Rózsakeresztes Rend szervezésében tartott, „Az emberiség fejlődését segítő Világkormányért” című szimpózium (Lagos, Ikeja, Lagos Airport Hotel) felszólalói új módszerek kidolgozására sürgették a világ vezetőit, hogy az emberiség közös sorsát egy világkormány felállításával valósíthassák meg.



A felszólalók között szerepelt például Dr. Kenneth Idiodi, az AMORC legfelsőbb bizottságának legfelsőbb vezetője, Mr. Ekanem Kofi-Ekanem, a TAT Wahua Műszaki Egyetem professzora, M. Y. Nabofa, a Nigeri Egyetem professzora, John Idiodi, a Benini Egyetem professzora és John Ikube, a JI Global Solutions Limited elnök-vezérigazgatója.
Dr. Kenneth Idiodi, aki a „Személyes biztonság belső szerepjáték segítéségével” címmel tartott előadást, kijelentette, hogy a biztonság iránti szükséglet az élethez való ragaszkodás ösztönéből született.
Szerinte a béke nem fenntartható egy olyan társadalomban, ahol az embereknek állandóan résen kell lenniük és nem tudnak nyugodtan aludni éjszaka.
A világkormány szükségességéről és kívánatosságáról szóló prezentációja során Johnson Ikube elmondta, hogy a világkormány megvalósítása igenis lehetséges, mivel az emberek többsége hisz abban, hogy a világegyetem egyetlen legfelsőbb entitás, Isten irányítása alatt áll és elfogadják az ENSZ létrehozásának alapjául szolgáló ideológiát is.
„Ez az eszköz már itt van velünk. Csupán működési egységeit kell fejleszteni a jobb bevethetőség érdekében és regionális integrációs szerkezeteket és mechanizmusokat kell kialakítani, mint amilyen az Európai Unió, az Afrikai Unió vagy Amerika.”
Elmondta, hogy egy világkormány az egész földet a saját felelősségének tartaná és ezért a holisztikus, gyors, de fenntartható fejlődés előmozdítására koncentrálna, biztosítva az ember és a természet megfelelő együttműködését a tulajdonos akaratának megfelelően.
Ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson „az ENSZ Biztonsági Tanácsának megszüntetésére, átnevezésére és megreformálására van szükség,” mondta Ikube. „A Biztonsági Tanácsnak úgymond a globális és egyéni biztonságot kellene oltalmaznia, megszüntetve a szegénység, a lealacsonyítás és a fájdalom valamennyi mesterséges forrását, törekedve egy egyetemes közös nyelv kialakítása felé. Ez segíteni fog a gyanú és megosztás egyik közös forrásának kiküszöbölésében.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése