2015. november 14., szombat

Európa gyászol és zokog Párizs miatt!

Nyugat-Európa vezéregyedei fogaikat csikorgatva rázzák ökleiket. A dzsihadisták az interneten tobzódnak örömükben. És hogy egy pillanatig se legyen kétsége Európának a szándékaikat illetően, üzentek is:
“Nem magányos farkasok támadása volt ez, mert egy egész hadseregnyi oroszlán özönlik Franciaország szívébe.”

Biztosak lehetünk benne: folyt. köv.

Az Il Messaggero római napilap “iszlám öldöklésről” írt, megjegyezve, hogy az IÁ dzsihadistáinak Twitter-üzenetei szerint Párizs után Róma városa következik.
A jobbközép Libero “Mocskos iszlamisták” címmel jelent meg. Az újság szerint a Nyugat nem értett meg semmit, és mindent elrontott, ami az IÁ-val szembeni fellépést illeti, és ezzel Európában mindenkit veszélynek tett ki. “Mindannyian veszélyben vagyunk”
Milos Zeman cseh államfő szerint a párizsi merényletsorozat undorító bűncselekmény, és azt bizonyítja, hogy Európának fel kell készülnie a “nehéz időkre”.
Az Iszlám Állam embertelen gyilkoló gépei áthozták a vérengzést a kontinensre Szíriából.
MIÉRT?-ez a kérdés. A kiszivárgott stratégiájuk alapján az a világos céljuk a terroristáknak, hogy felszítsák a bevándorlók és a menekültek elleni gyűlöletet azért, hogy az elszenvedett gyűlölethullám majd radikalizálja a muszlim közösségeket. Ahogyan ők írják, eltüntessék a „szürkezónát” a muszlimok között. Hiszen nem minden muszlim radikális terrorista. Ha bosszúból pogromok indulnak az iszlám vallásúak ellen, akkor azok félelmükben könnyebben mennek majd az Iszlám Állam halálos ölelésébe. Az erőszakos provokáció időzítése korántsem véletlen, hiszen vesztésre áll a közel-keleti fronton a terrorszervezet, és erőt kell felmutatnia, hogy újabb embereket tudjon toborozni Európa ellenimegszálló hadjáratához.
Európa nagy kérdése, hogy vannak-e olyan vezetői, akik képesek egyszerre lenyugtatni a most jogosan fellángoló félelmet, és odacsapni a valódi veszélynek. Ha ez nem sikerül akkor a terroristák elérték céljukat. Ha rövidlátó vezetők politikai hasznot akarnak majd kovácsolni, hogy amíg a nép félelemben van tartva, addig a saját hatalmukat bástyázzák körbe: tömeges megfigyelések, szőnyeg alá söpört ügyek, gyorsan átnyomott korrupciós célú törvények sora jöhet. Számos példa volt a történelemben, hogy háborús veszélyre hivatkozva a hatalmi elit saját képére alakította a politikai rendszert.

http://www.balrad.com/2015/11/14/folyt-kov-nehez-idok-jonnek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése