Nyalókakirály tegnap Kijevben szignálta azokat a törvényeket, amelyekkel birodalma felbontotta egyezményeit Moszkvával az orosz csapatok Maradék-Ukrajna területén történő áthaladásának engedélyezéséről a Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaságba.

A megállapodások felbontásáról szóló törvényeket május 21-én fogadta el a kijevi Rada. Az egyezmények 1995 novembere óta voltak érvényben. A kijevi birodalom joggyakorlata szerint a jogszabályok azután lépnek életbe, hogy a kijelölt uralkodó-jelen esetben Valcman-azokat aláírta, és megjelentek a hivatalos közlönyökben, ami általában az aláírást követő napon meg is történik. Eszerint mostantól az orosz fegyveres erők sem vasúton, sem közúti vagy légi járműveken nem szállíthatnak katonákat, illetve katonai szállítmányokat Maradék-Ukrajna területén keresztül.
A Dnyesztermelléken általánosan elfogadott vélekedések szerint jelenleg nagyjából másfél ezer orosz békefenntartó tartózkodik, és az állomány tagjait félévente váltják.
A Dnyeszter Menti Köztársaság a Szovjetunió felbomlása után szakadt ki Moldovából. Függetlenségét 1990. szeptember 2-án nyilvánította ki az erről szóló sikeres népszavazás után.
A Dnyeszter folyótól keletre fekvő keskeny földsávon létező köztársaságban javarészt moldovai románok, ukránok és oroszok laknak közel egyenlő arányban.
Lehetne úgy is fogalmazni most, hogy igencsak érdekes fejlemények mehetnek végbe Maradék-Ukrajnában, már akár a közeljövőben is. Lengyelország és a balti miniállamok területén nagyszabású hadgyakorlatba kezdett ismét a NATO nevű latorszövetség. Dúl egy a Magyarország területét is lefedő latorszövetségi “logisztikai” hadgyakorlat, és ezekkel párhuzamosan Románia területén és a Fekete-tenger vizein a “demokrácia védpajzsa” csörtet. És hát ugye a készülődés Transznyisztria határán!-amelynek egyik fő koordinátora a Soros-kalandor és politikai bűnöző Szakácsvili-szintén nem elhanyagolható tényező.
Eközben pedig a nyugati világ attól hangos, hogy a Medve vérszomjas lihegése hallatszik már Washingtonban is.



https://balrad.wordpress.com/2015/06/09/valcman-stoprendelete-az-orosz-hadsereg-szamara/