A latortüzérség persze munkálódik, de azok is visszafogottabban. Mindezek dacára, azért hullott a férgese rendesen.
Krasznogorovka mellett tegnap kora este hét valcmanista lator egészsége károsodott végzetesen, amikor egy harckocsiaknára futott az őket fuvarozó BMP

Artyemovszknál csak két martalóc adta ki a páráját, mert nem jegyezték meg jól, hogy hová is telepítették saját aknáikat. Furikjukkal ők is felrobbantak.
akn
Marjanka közelében a krasznogorovkaihoz kísértetiesen hasonló eset történt. Ott is egy lator BMP futott harckocsiaknára. Itt fél tucatnyi bandita harapott fűbe.
lőtt

Gorlovkánál ma hajnalban két BMP olvadt le, és 13 kijevi bérgyilkos pusztult el egy kudarcot vallott rohamszerűségben. A kísérletező kedvű banda fele veszett oda. A többiek ezt látva gyorsan visszavonultak.
Ezt megelőzően az éjszaka folyamán persze a valcmanista latortüzérség ágyúzta Gorlovkát.
Az éjszaka egyébként az Artyemovszk-régióban volt talán a leghangosab. Szemigorje, Pervoje Maja és Leninszkoje térségében oda-vissza alapon működtek a tüzérségi lövegek.
Donyeck “Kijev” kerülete kapta mára virradóan a legtöbbet Avgyejevka latortüzéreitől.
A donyecki repülőtér-közelebb lévén Avgyejevkához-ezen az éjszakán sem unatkozott.
Sirokino viszont mára virradóan igen heves pribéktüzér ostromot élt át. A település vasúti pályaudvara volt a fő célpont.
Az Artyemovszktól-Luganszkig terjedő térség felett jelentések szerint úgy rajzanak a latordrónok, mint a seregélyek. Éjjel-nappal repülnek.

Ma Kijevben zajlik egy NATO-Maradék-Ukrajna egyeztetés. Pavlo Klimkin udvari külügyér egyből azzal indította házigazdaként a napot, hogy bejelentette: Maradék-Ukrajna és Oroszország a mai naptól fogva ellenségek.
Ugyanakkor roppantul sérelmezte, hogy az északi szomszéd Belorusszia olyan barátságtalan lépést tett a valcmani birtokkal szemben, mint a déli határvédelem megerősítése.
luk
Nem is érti Klimkin és a Gazda, hogy ez miért van?
https://balrad.wordpress.com/2015/06/09/donbassz-hirei-14/