2015. június 9., kedd

Szomszédolás

Sztyepan Poltorak kijevi hadügyér Nyalókakirály minden hit-és trónhű alattvalóra ma ráhozta a szívbajt.
Donbassz hadserege 42 500 főt számlál, és 556 tankot! Ez egy akkora erő, amely egy átlagos európai országnak bőven elegendő! És ez az erő akar rárohanni Őfelsége birodalmára. A Medve segítségével!-riogatta az udvaroncokat Poltorak. Majd azzal a döbbenetes hírrel állt elő, hogy az orosz védelmi miniszter nem akar vele beszélni. “Hívogatom-hívogatom telefonon Szergej Sojgut, de mindig csak azt mondják, hogy nincs ideje”-kesergett Nyalókakirály hadügyére.
Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jót mosolyoghatott Poltorak rémisztgetén. Az orosz külügyminiszter abbéli gyanújának adott hangot, miszerint Kijev a G7 csúcsösszeröfenet alkalmából kész tények elé akarja állítani a díszes családot, hogy bizony “valahogyan” bele kell keveredniük közvetlen módon is a donbasszi “buliba. Szergej Lavrov szerint a folyamatos kijevi provokációk és a támadások megnövekedett számából legalábbis erre lehet következtetni.
Pavlo Klimkin kijevi külügyér is tovább szomorította az egyre lohadó lelkesdésű majdanovcikat. Szerinte ugyanis Belorusszia előbb lesz tagja az EU-nak, mint Valcman birtoka!
ltp
Donbasszban viszont-könnyen elképzelhető hogy éppen a G7-ek közös ülése okán-Nyalókakirály latortüzérsége csendesebbem múlatta az időt, mint az szokása. CSAK “mérsékelt” intenzitással gyilkolászták a civileket, azt is inkább a frontszakasz középső részén, Gorlovka és Donyeck táján.
Ma főként a Donyeck szomszédságában fekvő Oktyrjabszk falu szerepelt a menüjükön. Az EBESZ “kikémlelte”, hogy Opitnojéból ágyúzták a falu vasútállomását.

Persze azért Donyeck és Gorlovka sem “unatkozott” a valcmanista latortüzérség visszafogottsága miatt. A martalócok gondoskodtak attól, hogy mindkét város és környéke érezze: ők ott vannak!
A frontvonalon egyébként szerte-széjjel voltak összecsapások. Többnyire kézifegyverekkel és rakétagránátokkal zaklatták egymást a népek. Egyedül Sirokinonál volt némi latortank mozgolódás, de miután egyet “megsebesített” a milicia, visszakoztak a többiek is.
Volnovaha és Dokucsajevszk között Bogdanovkánál is volt egy rövis ideig tartó adok-kapok ma kora délután.
Vaszilkovban viszont melegszik a helyzet óráról-órára. Nem igazán bírtak a kőolajbázison keletkezett tűzzel a tűzoltók. Annyit már megállapítottak, hogy technikai hiba okozta a tüzet.
Turcsinov Hiéna is a helyszínre érkezett Nemzetbiztonsági Tanácselnöki hivatalából kifolyólag, és hallgatta meg a védekezési munkálatokat irányító Zorjan Sirjak jelentését. Az sok biztatót nem mondhatott neki, mert azonnal kiadta a parancsot, hogy a bázistól nem messze lévő repülőtérről menekítsék el gyorsan Maradék-Ukrajna légierejének ott tanyázó maradék MiG-29-es állományát. Komolyabb a gond a reptér melletti hadianyagbázissal. Azt nem tudják elreptetni mint a repülőgépeket, de jó esély van arra, hogy az mégis repülni fog. Széljárás kérdése csupán az egész.

Mindeközben Kijevben ma délután fekete eső esett a vaszilkovi tűz miatt.
Ám milyen a sors? Az Orosz Sürgősségi Helyzetek Minisztériuma azonnali és hathatós személyi és technikai segítséget ajánlott fel a kijevi “partnerminisztériumnak” a katasztrófahelyzet megszüntetésére. És hogy mennyire súlyos a helyzet azt jelzi az is, hogy Kijev nem utasította vissza az ajánlatot! De még “gondolkodnak” rajta!
Amit viszont Kijevben ma délután határozottan “beigértek”: amennyiben orosz katonai repülőgépek megkísérlik Maradék-Ukrajna légterén keresztül megközelíteni Dnyesztermelléket, úgy lelövik a gépeket! Valcmanék nem tréfálkoznak ám!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/09/szomszedolas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése