2015. június 8., hétfő

Moszkva-Donbassz-Kijev

Moszkvában ma délelőtt Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő úgy nyilatkozott, hogy nyugtalanságra és aggodalomra adnak okot a kijevi junta folyamatos donbasszi provokációi.
Moszkvát különösen aggasztja, hogy a latorbandák felújították Donbassz lakott településeinek tüzérségi ostromát, a gyermeket és civilek gyilkolászását. A kiújult harcok bizonyítják a kijevi banditahatom aljas szándékait, és hogy nincs is akaratuk a helyzet normalizálására-értelmezhetők eképpen Peszkov szavai.
Vlagyimir Putyin elnök szóvivője nem a levegőbe beszélt. Mára virradóan sem volt a helyzet nyugodtnak nevezhető Donbasszban. Békésnek pedig végképp nem.
Donbassz északi térségében mára virradóan kiváltképpen a Bahmutka autópályaszakasz elhíresült részein voltak heves lövöldözések-tegnap reggel óta.
A harci cselekmények kezdenek eltolódni Artyemovszk irányába. Mára virradóan Szemigorje, Pervoje Maja, és Leninszkoje térségében is heves lövöldözések voltak. Szlavkovo és Pervoje Maja között latortankok is feszelegtek az éjjel.
A középső frontszakaszon-bár alacsonyabb intenzitással mint eddig-Gorlovka, Jaszinovataja és Donyeck-valamint környékük-elsősorban Avgyejevkából és Dzserzsinszkből volt a latortüzérség ágyútüze latt. Szpartak és a donyecki repülőtér sem mentesült ez alól. Peszkit pedig már meg sem érdemes említeni.
Délen elsősorban Sirokino környéke tudhat maga mögött zajos éjszakát, de komolyabb összecsapások azért nem voltak.
árok
Egyébiránt úgy tűnik, hogy a kijevi latorhatalom árokásási hóborttól szenved. Transznyisztriával közös határvonaluk teljes hosszában áskálódnak vad iramban. Terveik szerint a határral párhuzamosan végig egy mély árkot kívánnak ásni.
Kijev központjában tegnap reggel óta ismét áll néhány sátor, jelezvén, hogy ott éppen Majdan 3.0 zajlik. “További reformokat” követelnek a majdanovcik. Mára virradóan volt egy kisebb marakodás az alkalmi láger mellett. A cirkusz során agyonvertek egy álarcos “reformert.”
mjd2https://balrad.wordpress.com/2015/06/08/moszkva-donbassz-kijev/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése