2015. június 12., péntek

A helyzet a szomszédban!

Donbasszban a helyzet változatlan!
Illetve Gorlovka kivételével majd mindenhol változatlan.
Gorlovkát mára virradóan is ágyúzta a latortüzérség Dzserzsinszkből.
Artyemovszk határában ma reggel volt egy kisebb csetepaté. Ez viszont komoly pánikot váltott ki a várost megszállva tartó banditasereglet soraiba. “Fényes nappal” közelítette meg őket a milicia!
Donyecket viszonylag békén hagyták a valcmanista pribékek mára virradóan. Mindössze a repteret bombázták szakadatlanul. (Annak már úgyis mindegy!)
Peszkiben minden a régi. Ott egy külön kis helyi háború dúl. Megesett az első háborús “csoda” is Peszkiben. Az éjszaka egy pihengető milicistaraj fedezékébe besüvített egy aknavetőgránát. De nem robbant fel, hanem beleállt egy milicista karjába. A többiek az első ijedelem után megállapították, hogy ez már nem fog robbanni-és az aknával a karjában a sebesültet gyorsan kórházba szállították Donyeckbe.
karba2
karba1
A jelentés szerint a sebesült majdnem elvérzett, mire a doktori kart össze tudták csábítani a műtét elvégzésére. Azok ugyanis ahányan voltak, kétszer anyyi fel futottak a lövedék láttán. Végül a műtét sikerült-és még csak csont sem törött!
Marjinkában harcok nincsenek-viszont hatalmas a feszültség. A milicisták egyik nemzetközi csoportja mesél.

Összességében véve Donbasszban a helyzet viszonylag csendesnek mondható.
Odesszában robbant mára virradóan egy bomba, közel az új helytartó-Szakácsvili trónterméhez.
oder
Bezzeg hangos volt az éjszaka a Kijev-közeli vaszilkovi olajbázison. Tegnap késő délután-kora este robbanások egész sora követte egymást. Az éjszaka folyamán is volt három. A tűz megfékezhetetlen-a katasztrófa pedig elkerülhetetlennek látszik.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/12/a-helyzet-a-szomszedban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése