2015. március 3., kedd

Újabb videoüzenet Porosenkonak: az ukrán hadsereg ellene fordulhat

Az ukrán fegyveres erők tagjai egy újabb nyilvános videoüzenetben követelték, hogy Porosenko elnök hagyjon fel a Donbassz régióban zajló háborúval. A katonák ultimátumot adtak a kormánynak: ha az elnök nem teljesíti követeléseiket, az úgynevezett "terrorelhárítási művelet" délkeleten harcoló alakulatai visszatérnek Kijevbe és eltávolítják a hatalomból Petro Porosenkot.
A harcoló alakulatok nyilvánosan felháborodásukat fejezték ki amiatt, hogy a kijevi hatóságok és az ukrán médiapropaganda még mindig "terrorelhárítási műveletnek" nevezi a délkeleten zajló háborút. "Nézd meg, mi zajlik itt! Ha nem látod, gyere ide, és nézd meg a saját szemeddel, mi zajlik itt. A fiúk itt érted halnak meg, azért hogy te csokoládéban úszhass". Az ukrán katonák emlékeztették Porosenkot, hogy korábbi ígéretének megfelelően a katonák fizetése ezer hrivnya/nap, biztosítás egymillió hrivnya és a "terrorelhárítási művelet" néhány hónap alatt véget ér, utána hazatérhetnek családjaikhoz (ezt az ígéretet kapták, mielőtt a frontra vezényelték őket).
A katonák emellett azzal vádolják az ukrán kormányt, hogy felelősek az országban kialakuló válságért, az összeomlás-közeli állapotokért, és miközben ők az életüket adják Ukrajnáért, az öltönyös politikusok a saját zsebüket tömik meg Kijevben. Egy a fronton állomásozó katona elmondta, hogy 150 dollár fizetést kap, a katonák élelmezése nem megoldott, de a családját sem tudja eltartani, és miközben a kormány állítólag rengeteg fegyvert kap nyugatról, hozzájuk a frontra ebből semmi nem jut el.
Hídfő.net.ru | Ukrán katonák videoüzenet
A fronton harcoló alakulatok körében már általános az a vélemény, hogy rájuk nagyobb szükség van a hátországban, mint a fronton. Általános az a vélemény, hogy vissza kell térniük Kijevbe, hogy helyreállítsák a rendet az országban - nem a függetlenedő régiókban, hanem Nyugat-Ukrajnában, amit tönkre tesznek a politikusok, amíg a harcoló alakulatok délkeleten vívják a háborút. Az ukrán katona röviden-tömören összefoglalta a helyzetet: "Fiúk. Úgy gondolom, nemsokára vissza kell térnünk Kijevbe, ahelyett, hogy itt maradnánk. Mert ott van az igazi ellenség, ami ide küldött minket meghalni."

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/ujabb-videouzenet-porosenkonak-az-ukran-hadsereg-ellene-fordulhat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése