Az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció semmit nem tett annak érdekében, hogy megakadályozza több száz keresztény elrablását Szíriában a múlt hét folyamán. Egy kurd katonai vezető az orosz Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy az utóbbi 3-4 napban az ISIS újabb tömeggyilkosságokat követett el, a nemzetközi közösség pedig végignézte. Annak ellenére, hogy a koalíciós erők jelen vannak a térségben, semmit nem tettek, és passzívan figyelték, amint az ISIS otthonaikból rabolt el és gyilkolt meg keresztényeket.
Goria Abdel Ahad, a kurd Jazira kanton védelméért felelős helyettes-vezető elmondása szerint a múlt hét hétfőn az ISIS több keresztény települést is lerohant, ahol templomokat romboltak le, és több mint 90 civilt raboltak el, köztük papokat, nőket és gyermekeket. Az extrémisták csak az utóbbi néhány nap folyamán 200-350 túszt ejtettek keresztény falvakban. Annak ellenére, hogy a nyugati koalíció fegyveres erői a keresztények védelmére hivatkozva vannak jelen a térségben, mindeddig semmit nem tettek az ehhez hasonló esetek megakadályozása érdekében, és a kurd erők segélykéréseire sem válaszolnak.
A kereszténység védelme csak ürügy, a nyugati kormányok egyszerű materiális érdekek miatt nyomulnak be a Közel-Keletre és materiális érdekek mentén döntik el, hogy melyik tömeggyilkosság az, amit meg akarnak akadályozni, és melyiket nézik végig tétlenül.
Hídfő.net.ru | Amerikai vadászgép Szíria

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/nyugati-koalicio-vegignezte-tobb-szaz-kereszteny-elrablasat-es-kivegzeset