Új aszpirin - Nem vicc
Amíg várod a mentőket, NE feküdj le! Tudtál erről?

Vásárolj egy doboz új fajta aszpirinkristályt, tarts belőle a kocsiban, a retikülben, a pénztárcában, az éjjeliszekrényen stb. Jó megtudni, hogy segíthetünk magunkon.

A Bayer gyógyszergyár olyan kristályos aszpirint gyárt, amely a nyelv alatt sokkal gyorsabban feloldódik, mint a tabletták. Miért ajánlatos az éjjeliszekrényen aszpirint tartani? A bal kari fájdalmon kívül egyéb tünetei is lehetnek a szívrohamnak.

Szintén figyelni kell az állban érzett nagy fájdalomra, valamint a hányingerre és az erős izzadásra. FONTOS tudni, hogy előfordul, hogy a mellkasban NINCS fájdalomérzet a szívroham folyamán. Az álmukban szívrohamot szenvedetteknek kb. 60%-a nem ébred fel. De a mellkasi fájdalom felébreszthet a mély álomból. Ha ez történne, akkor azonnal oldj fel két kristályos aszpirint a szádban és nyeld le őket egy kis vízzel.

Ezután hívd a mentőket és mondd, hogy
- SZÍVROHAM!
- MONDD, HOGY BEVETTÉL 2 ASZPIRINT
- TELEFONÁLJ EGY SZOMSZÉDNAK VAGY A KÖZELBEN LAKÓ ROKONNAK
azután ülj le egy székre vagy pamlagra a bejárati ajtó mellett de LE NE FEKÜDJ!

Szőlőmag őrlemény

Szüret után beáztatjuk lavórba ami a présben maradt, jól megkavarjuk, a héja úszkál egy darabig, a mag hamarabb leül az aljára. Kiszedjük a héjat, szűrőn vagy szitán át leöntjük a magról a vizet, ponyván vagy lepedőn szétterítve megszárítjuk a magot. Én üvegben tárolom a kamrában, és kávédarálóban őrlöm kis tételekben. Napi néhány kávéskanál kell csak belőle. Sokan akiknek van szőlőjük, nem is gondolják, hogy ez a "melléktermék" ilyen hasznos és értékes alapanyag, és érdemes feldolgozni. Adjátok tovább a tudást gazdálkodó ismerőseiteknek!
Jövedelem-kiegészítő tevékenység is lehet.

Szentgyörgyi Albert neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése? Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns.

Mégis, miért nem hallunk erről a fantasztikus termékről?

Talán mert túl jó a hatása (18x erősebb a C-vitaminnál és 50x erősebb antioxidáns az E-vitaminnál), talán mert hő hatására sem megy benne tönkre a hatóanyag, talán mert jobb importálni növényeket a titokzatos Amazóniából, vagy esetleg mert nem akarják egyesek, hogy ilyen egészséges dolog legyen a kezünkben. Ez Magyar termék és felfedezés!

A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A szőlőmag őrlemény hatása, összetétele

Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt. Ilyen szempontból a jövőre nézve a szőlőmag kivonat igencsak ígéretes választásnak tűnik. A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb. A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az
anabolizmus serkentésére.

A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressz tűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.

A szőlőmag őrlemény fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt. Segíthet az ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.

Van aki pálinkában áztatva, elixírként, van aki mézzel-fahéjjal keverve, van aki belesütve tésztába...


Kapcsolódó:
A szőlőmagról
2009-ben Izlandon az utolsó sajtburger menüt vitrinbe tették és az a mai napig sem romlott meg