2015. február 3., kedd

Külföldi titkosszolgálati tevékenység miatt törölhették a jobboldal Facebook-profiljait

Külföldi titkosszolgálati tevékenység lehet a magyar jobboldali szervezetek Facebook-profiljainak eltávolítása mögött - erre enged következtetni az a fejlemény, hogy a fővonalú média egésze elhallgatja a Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti munkalátogatása alkalmából szerveződő szimpátiatüntetést.
A liberális sajtó az Európai Unió felé húzó megmozdulásokat címlapon hozza, emellett címlapon hozza a Vlagyimir Putyin látogatása idején szerveződő ellentüntetést is, amit a radikális atlantista pártok holdudvarához tartozó álcivil csoportok szerveznek. Miközben az önmagukat civilnek nevező atlantisták megmozdulásai teljes sajtónyilvánosságot kapnak, az Orientalista.hu és a Kiállunk Oroszország mellett Facebook-csoport által szervezett szimpátiatüntetésről teljes a médiacsend.
A Vlagyimir Putyin érkezésének napjára szervezett megmozdulásra már több mint ezer fő jelezte részvételét, miközben a tegnapi EU-párti tüntetésre a HVG bevallása szerint is alig 150-200 fő ment el. Emiatt indokolatlan a fővonalú média hallgatása, melynek célja egyértelműen az, hogy az orosz államfő politikájával szimpatizáló magyarok ne is értesüljenek a szimpátiatüntetésről, így utólag lehozhassa a liberális sajtó, hogy arra alig néhány száz fő ment el.
Ugyanakkor a sajtó hallgatása egyértelműen összefüggésbe helyezhető egy korábbi eseménnyel: alig több mint egy hónappal ezelőtt a Facebook sorozatban kitörölte több magyar jobboldali szervezet oldalát, ami egyetlen megosztással tudtán kívül is keresztbe tehetett volna az amerikai titkosszolgálatok magyarországi tevékenységének. A jobboldali szervezetek esetében ugyanis fennáll annak a lehetősége, hogy megosztották volna követőikkel a szerveződő szimpátiatüntetés hírét (még ha nem is vesznek részt rajta), ami így több százezer emberhez jutott volna el. Az ATV így tálalta az akkori történéseket: "Az év végére gyakorlatilag minden nagyobb, magyar szélsőjobbos és neonáci közösséget törölt oldaláról a Facebook."
Hídfő.net.ru | ATV szerint elvérzett a szélsőjobbAz ATV tudósítása...
Mindez része a Magyarországon is zajló hálózati háborúnak. A nyugati titkosszolgálatok feltehetően már azelőtt tudtak Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról, hogy arról a magyar kormány bejelentést tett volna, így számoltak egy esetleges Putyin-szimpátiatüntetés szerveződésével, és megtették a lépéseket arra vonatkozóan, hogy egy ilyen megmozdulást csírájában elfojtsanak, vagyis ne maradjon olyan, tömegekhez elérő jobboldali oldal, ami áttörhetné az információs blokádot.
A törlési hullám során érintetlen maradt azonban több jobboldali sajtóorgánum Facebook-profilja, melyek nem tudósítottak a szerveződő szimpátiatüntetésről. Ha a nyugati szolgálatok biztosra vették, hogy egyes jobboldali sajtóorgánumok Facebook-oldalán nem fog megjelenni a szerveződő szimpátiatüntetés, az önmagában is feltételezi, hogy egyes jobboldali sajtóorgánumok nyugati ellenőrzés alatt vannak. 
A cél azonban egyértelmű: "valaki" meg akarja akadályozni, hogy a jobboldali szervezetek mozgósítani tudjanak egy ilyen szimpátiatüntetésre, így azon szervezetek Facebook-oldalait, melyek tömegbázist mozgósítottak volna a megmozdulásra, egyetlen gombnyomással kitörölték. Eközben a fővonalú média hallgat a szerveződő tüntetésről, ami megint felveti annak lehetőségét, hogy a liberális sajtó együttműködik a külföldi titkosszolgálatokkal.
Számos esetben korábban is azt láthatjuk, hogy egyes kelet-európai sajtóorgánumok az amerikai külpolitikának alárendelve cselekszenek. Az Index.hu liberális hírportál saját bevallása szerint egy Oroszországban halálra ítélt orosz-amerikai kettős ügynököt kérdezett meg Kovács Béla ügyéről, mikor megkezdték a Jobbik politikusa elleni lejárató kampányt. A karaktergyilkosságra a választásokat megelőzően került sor, vagyis aki információkat szolgáltatott a magyarországi sajtóorgánum számára, annak célja volt a választási eredmények befolyásolása.
Azt követően az Index.hu Szijjártó Péter ellen kísérelt meg egy újabb karaktergyilkosságot. Hetekkel később kiderült; Washington nem fogadja külügyminiszteri szinten Magyarország külügyminiszterét, és a lejárató kampány az amerikai külügy tevékenységével összhangban zajlott.
Egyértelmű, hogy a fővonalú sajtó nem végez hiteles tájékoztatást a hazánkban zajló eseményekről, ugyanis ideológiai alapon válogatják meg, hogy melyik megmozdulást harangozzák be, és melyiket nem. Az orosz államfő politikája magyar támogatottságának mértékével ennek ellenére tisztában vannak, ugyanis még negatív felhanggal sem merik a tüntetés hírét lehozni a fővonalú sajtóban. Ugyanis, ha ez megtörténne, és emberek millióihoz juttatnák el a szimpátiatüntetés hírét, több tízezres tömeg is megjelenhetne a megmozduláson, ami igen kínos lenne a liberálisoknak, Washington és az Európai Unió számára - tekintve, hogy a legutóbbi nyugatbarát megmozdulásra alig 150-en mentek ki.
Az Orientalista.hu és a Kiállunk Oroszország mellett Facebook-csoport február 17-re szervez szimpátiatüntetést, Vlagyimir Putyin budapesti munkalátogatásának alkalmából. A megmozdulást jelenlegi információk alapján 18:00-kor tartják a Bajza-utcában. A megmozduláshoz csatlakozni itt lehet: (klikk a képre!) 
Hídfő.net.ru | Anti-majdan Budapest
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/03/kulfoldi-titkosszolgalati-tevekenyseg-miatt-torolhettek-jobboldal-facebook-profiljait

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése