2015. február 3., kedd

Egyre forróbb a helyzet egész Ukrajnában

Utolsó ultimátumot kaptak a Debalcevónál beszorult ukrán alakulatok. Az Donyecki Népi Köztársaság hadserege látja, hogy az ellenséges csapatok egyre kevesebb ellátmánnyal, utánpótlással, tartalékkal rendelkeznek. A DNK vezetésének rendelkezésére oroszul, ukránul, lengyelül és többek között magyarul nagy teljesítményű hangszórókkal szólítják fel az ukrán katonákat, hogy ne áldozzák az életüket értelmetlenül igazságtalan érdekekért, hanem tegyék le a fegyvert. Személyesen Alexander Zaharcsenko donyecki elnök jelentette ki, hogy garantálja mindenkinek aki leteszi a fegyvert, hogy haza fog jutni - erre szavát adta.
Magyarországon élő, Kárpátaljáról elszármazott forrásunk arról számolt be, hogy tíz nap alatt négy ismerősét vesztette el a falujából. Kintről kapott üzenetek szerint a sorozások alatt egyre durvábban lépnek fel a magyarok ellen. Emiatt a magyarok közötti elégedetlenség és ellenállás is növekszik, amely komoly atrocitások forrása. Január 30-án egy böllér rendezvényt 20 baseball ütővel felszerelt ember vert szét. Egyszerűen lerohanták a rendezvényen tartózkodókat, és ütöttek, akit értek. Az ilyen fajta fellépések célja egyedül a félelemkeltés lehet. Ha megnézzük, hogy kinek áll ez érdekében, akkor egyértelműen az ukrán kormány, és a kezük alá dolgozó hasznos-idióta jobb szektoros szervezetek jöhetnek számításba. Valójában terrorizálni akarják a magyarságot - ami még ha nem is egy robbantásos merénylet, de mindenképpen kimeríti a terrorizmus fogalmát.
A terrorizmus meghatározása: "az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célok elérése, vagy a hatalom megtartása." Az ukrán kormány terrorizmust folytat a kárpátaljai magyarság ellen. Valószínűleg teszik ezt azért, mert a kijevi kormány sorozási intézkedése kudarcba fulladt. A behívott fiatalok menekülnek, elrejtőznek, külföldre menekülnek. 40 000 embert akartak behívni, de a hírek szerint a felét sem sikerült.
Hídfő.net.ru | Ukrajna sorozás
A tárgyalásokon való konstruktív részvétel helyett meghirdetett sorozásra válaszul Alexander Zaharcsenko szintén általános mozgósítást rendelt el február 15-étől. A DNK sorozása 100 000 embert érint, és öt hadosztályt akarnak felszerelni, ebből három gépesített hadosztály lenne. Zaharcsenkó szerint bőven elegendő ember, kiképző és anyagi lehetőségük van arra, hogy ezt meglépjék. Ha ezt a DNK végre tudja hajtani, akkor a DNK hadserege hivatalosan is erősebb és létszámban nagyobb lesz, mint az ukrán hadsereg. Ezen kívül van még egy támasza Zaharcsenkonak. Az USA jelezte, hogy megkezdik rakéták és nehézfegyverek szállítását Ukrajna számára. Vlagyimir Putyin válaszképpen bejelentette, hogy amennyiben az USA fegyvereket szállít Kijevnek, Oroszország megkezdi a fegyverek szállítását a függetlenedő köztársaságoknak. Washington azonnal hátrált Moszkva válasza miatt, de mindez csak a támogatás hivatalossá tételét érinti, mert az USA hónapok óta ellátmánnyal és harceszközökkel látja el a kijevi rezsimet. Terepjárókat, kézi fegyvereket, rádiótechnikát, élelmiszert, ruházatot és egyéb eszközöket kapnak, de nehézfegyvereket eddig nem szállított a nyugat (hivatalos formában).
Érdekes információ az is, hogy milyen útvonalakon jutnak a kelet európai országok volt szovjet haditechnikái Ukrajnába. Hivatalosan természetesen ezeket a fegyvereket harmadik világ béli országok veszik meg. Valójában sosem jut oda, hanem vagy Ukrajnában, vagy Szíriában kötnek ki ezek az eszközök, az orosz szövetségi rendszerbe tartozó országok rombolására. Így a közvélemény és Moszkva felé ezek a kormányok mossák kezeiket, valójában mindenki tisztában van vele, hova kerülnek az eszközök. Most éppen Románia és Lengyelország húzza a legnagyobb hasznot ebből az üzletből, mert így számolják fel a 30 éves haditechnikát.
A DNK kormányközeli emberi azonban egyre többször beszélnek Odessza - Harkov vonalról, és utalnak arra, hogy a DNK célja most már az, hogy ezen a vonalon az egész, oroszok lakta területet felszabadítsa. Kérdés, hogy megállnak-e itt, vagy egyenesen mennek Kijevbe?
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/03/egyre-forrobb-helyzet-egesz-ukrajnaban


Donbasszban a népfelszabadítók tovább szűkítették ma a Gyebalcevo körüli gyűrűt. (Каменка)Kamenykánál a DNR egyik taktikai zászlóaljának rohamegysége rajtaütött a valcmanista megszállók egyik táborhelyén.
A (Дебальцево)-(Артемовск)Artyemovszk úton a kijevi junta bekerített latorjai megpróbáltak kitörni. Beletörött a bicskájuk meg a foguk. (Попаснaя)Popasznaja felé hasonló dologban mesterkedtek a latrok. A két kísérletükben nyolc páncélozott csapatszállítójuk, és hat teherautó veszett oda. Meg a bennük ülők.
Artyemovszk környékén Nyalókakirály martalósösszevonást hajtat végre. Próbálják a katlant megnyitni.
Donyecket reaktív és csöves tüzérséggel egész nap lőtte a valcmanista bűnbanda. Értelemszerúen Gorlovkát is.
(Засядько)Zaszjadko bányaüzem 140 föld alatt dolgozó bányászát ma evakuálni kellett a föld alól, mert megszűnt a villamosenergia-ellátás.

Ma kora esti jelentések szerint (Счастье)Szcsasztyjenál nagyon “rájár a rúd” az “Ajdar” banditazászlóaljra. Bekerítette őket a milicia, és minden ellátmánytól meg vannak fosztva. Vélemények szerint Kolomojszkij Hiéna-mint különítménytulaj-hamarosan eldobhatja a zsoldlistát. Az “Ajdar” szinte kizárólag jobbszektoros bérgyilkosokból verbuválódott össze. Első “jeleskedésük” Volnovahánál volt a nyár elején, amikor lemészárolták a valcmanista Nemzeti Gárda önkénteseit, mert szerintük nem voltak eléggé elszántak a civilek lemészárlására.
menekhttps://balrad.wordpress.com/2015/02/03/donbassz-ma-18/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése