2015. február 24., kedd

Saját kormányt akartak Ukrajnában, most fizessenek

Alekszej Miller Gazprom vezérigazgató szerint az Ukrajna által igényelt gázszállítás az európai országok gázellátását is veszélybe sodorhatja, és két napon belül leállítják a teljes gázexportot, ha Ukrajna nem fizet a kért gázmennyiségért. "Ukrajna nem teljesítette időre az előfizetést. Máig mindössze 219 millió köbméter gázért fizettek. Az ukrán Naftogaznak két napja van, hogy a Gazprom számláin elhelyezze az összeget" - mondja Miller.
Hídfő.net.ru | Alekszej Miller
A Gazprom-vezető elmondása szerint Ukrajnának 114 millió köbméter gázt szállítanának a következő két napban, de ha nem fizetnek időben a megrendelt mennyiség egészéért, az ahhoz vezet, hogy a Gazprom egész Ukrajnában lekapcsolja a gáztranzitot, vagyis az Európai Unióba irányuló, átmenő gázszállítást is lekapcsolják.
A Gazprom 2014 nyarán állította le a gázszállítást Ukrajnába, mivel Kijev az atlantista puccs óta nem fizetett a kapott és felhasznált gázmennyiségért. A gázszállítás decemberben folytatódott, miután az Európai Unió és Oroszország megegyezett a gáztranzitról és Ukrajna humanitárius alapon történő kimentéséről (a tél miatt). Ukrajna nyugati hitelekből kifizette a Gazprom felé fennálló tartozásának nagy részét. Ugyanakkor a Gazprom a továbbiakban szigorúan megköveteli Kijev részéről a pontos fizetést. Washington és Brüsszel akart saját atlantista kormányt Ukrajnában, most fizessék a vele járó költségeket, ha az Európai Unió területén is akarnak gázellátást.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/24/sajat-kormanyt-akartak-ukrajnaban-most-fizessen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése