Az izraeli titkosszolgálattól külső forrás által kiszivárogtatott információk szerint Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök félrevezette az ENSZ szervezetét az iráni atomprogrammal kapcsolatban. Netanyahu 2012 szeptemberében az ENSZ közgyűlése előtt egy bombát ábrázoló diagramot mutogatott, és azt fejtegette, hogy Irán már csak egy évnyire van az atombomba kifejlesztésétől, - ezzel az érvvel akarta alátámasztani Izrael azon követelését, hogy az iráni nukleáris létesítményeket le kell bombázni, ha más úton nem lehet meggyőzni őket a polgári atomprogram leállításáról vagy nemzetközi ellenőrzés alá vonásáról.
Hídfő.net.ru | Benjamin Netanyahu
Miközben Irán atomprogramját nemzetközi megfigyelők is ellenőrzik, Izrael pedig azóta sem engedi be a megfigyelőket, eltelt három év, és Iránnak nyilvánvalóan nincs atombombája. Eközben kiderült, hogy Netanyahu vádjai már eleve hamisak voltak. Netanyahu akkor - 2012 szeptemberében - azt mondta, "következő tavasszal, de leginkább következő nyáron Irán befejezi az urándúsításnak azt a szintjét, ahonnan néhány hónap, vagy akár néhány hét az első atombomba előállítása". Ugyanakkor, mint kiderült, a dél-afrikai ügynökségekkel folytatott információ-megosztás során azt az információt adták tovább, hogy Irán nem halad az atomprogrammal, és nem tudják előállítani az atombomba előállításához szükséges magas dúsítású uránt. Az Al-Jazeera és a Guardian dél-afrikai forrásból jutott ehhez az információhoz, valamint a forrás azt is megerősítette, hogy az izraeli szolgálatok szerint Irán nem is rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával ahhoz, hogy atombombát állítson elő.
A Guardian jelentése emellett más, a térségi terrorizmusra vonatkozó információkat is nyilvánosságra hozott. Eszerint a CIA kapcsolatokat épít a Hamasz mozgalommal, és más térségi szervezetekkel, melyek az amerikai kormány által terrorszervezetként vannak nyilvántartva, de eközben Izrael ellen folytatják tevékenységüket.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/24/netanyahu-hazudott-az-irani-atomprogramrol