A több ezres tüntetésnek nevezett, fotók alapján azonban nem több mint néhány száz fős demonstrációk egyik szervezőjét kérdezte a válasz.hu arról, hogy valójában micsoda a "MostMi" nevű csoport, és hogyan képzelik el a továbbiakat. A kapott válasz meglepően tanácstalan volt. A szervező Várady Zsoltnak ezek az elképzelései a jövőre vonatkozóan. „Meglátjuk, nem tudom. […] Ha nem megy, akkor nem megy. Ha nem működik, akkor nem működik. Nem kell minden áron elérni a dolgot”.
Várady emellett a szervezet céljaira rákérdezve azt is elmondta, hogy: „Jó kérdés, nem tudom”.
A szervező szerint minden azon múlik, hogy milyen lesz a kezdeményezés társadalmi támogatottsága. Tehát, amennyiben nem tudnak elég embert utcára vinni ezekkel az álcivil megmozdulásokkal, feltehetően már azt se fogjuk megtudni, hogy mit akartak.
Hídfő.net.ru | Várady Zsolt
Várady tanácstalansága azonban másra enged következtetni. Az ukrán felforgatás civiljei is igen tanácstalanok voltak, mígnem Catherine Ashton meg nem érkezett Kijevbe. Ott az uniós elöljáróval folytatott tárgyalásokon az álcivilek és ellenzéki pártok anyagi támogatásra kaptak ígéretet, és le lett tisztázva, hogy ezért cserébe mik az Európai Unió elvárásai. Onnantól az volt az álcivilek célja, ami az Európai Unió tárgyalások során deklarált elvárásaként lett megnevezve.
Emiatt ezek a pszeudo-civil csoportok nem is mernek egységesen fellépni és egyértelmű célokat megfogalmazni, ugyanis amennyiben a későbbiekben kiderül, hogy az Európai Uniónak stratégiai okokból azzal ellentétes elvárásai vannak, azt a résztvevők felé igen nehéz lesz lekommunikálni. Angela Merkel német kancellár februárban érkezik Budapestre. A pszeudo-civil szervezetek feltehetően azt követően kezdenek majd látványosan egységfrontba tömörülni és egységes követeléseket megfogalmazni. Merkel látogatásáig pedig marad, ami eddig is volt: EU-párti tüntetés néhány száz fővel, "Orbán takarodj", "Putyin haza", és "demokráciát", "mindenféle jogokat".
Ezek a szerveződések az Európai Unió elvárásai mentén szerveződnek, és egyetlen céljuk, hogy tömegtámogatást adjanak Magyarországon a nyugati érdeket kiszolgáló pártoknak. Mint Várady válaszai is mutatják; valójában fogalmuk sincs, mit is akarnak, azon kívül, hogy teljesen véletlenszerű indokokkal minél több embert vigyenek utcára.
Már az országgyűlési választások előtt, februárban előre jeleztük, hogy a baloldal a választások elvesztésére készül, hogy azt követően tömeges civil megmozdulásokat szervezve építsen magának tömegtámogatást, majd megkérdőjelezze a választási eredmények hitelességét. A liberális baloldal lépései hónapokra előre kiszámíthatóak. Aktuális előrejelzéseinket a radikális atlantisták következő húzásáról itt olvashatja.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/03/washington-civiljei-tanacstalanok