Tulajdonképpen ha szigorúan vesszük, akkor se elszámoltatás, se felelősségre vonás nem volt. Ennek ígéretével lehetett meg a Fidesz kétharmados parlamenti többsége. 2014-ben a rezsiharccal... és a választójogi törvény végképp Fidesz-fazonra igazításával. Ki is rakták a mikrofonállványra: Csak a Fidesz! Ennél kirekesztőbb szöveg is van ugyan, de nem sok.
A nagyon Fideszes Papcsák Ferenc (időközben Zugló polgármestereként megbukott), valamint a szintén nagyon Fideszes Budai Gyula (időközben kormánybiztos lett) volt a két elszámoltatásért felelős tótumfaktum. Budai Gyula elég sokáig viselte ezt a jól tejelő posztot. Alkalmazott egy rakás ügyvéd havert. A kiadás meghaladta a két milliárd forintot. Bevétel egyetlen peták sem keletkezett!

De van másik - mondaná Ötvös bohóc, és elővenné a következő trombitát.
A magyar állam és a bankok közötti devizahiteles perben is az ügyvédi haveri kör képviselte a magyar államot - potom alig több mint egy milliárd forintért.
Hogy hol lehet most Budai Gyula? "2014 augusztusában a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa lett Budai Gyula. Feladata az lett, hogy "azokért a külgazdasági lépésekért" feleljen, amelyek az oroszországi behozatali tilalomból származnak". Vagyis a fizetése egymillió forint körül lehet, vagy valamivel felette, mert ezeknek a fizetését 30 százalékkal emelték január 1-jétől. A minimálbéreket meg 3,5 százalékkal, a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat 1,8 százalékkal. Van ám itt különbség... Napi 50 ezer vagy több, havi ötvenezer, vagy kevesebb...
A gazdasági válságon felül jócskán tocsogunk az erkölcsi válságban is, mert amint egy-egy botrány (maffia-botrány például) jó magasra ér, azonnal megkezdődik a titkosítás 30-50-80 évre! Az olajaktákat 2000-ben például 80 évre titkosították...
SVPSZ

Kapcsolódó:
85 cég után kutat az elszámoltatási biztos
Gyurcsány Ferenc mai és korábbi cégei, érdekeltségei
A fantomcégek és a pártállami vagyon szétrablása
Orbán 2010-ben: A jövő tétje az elszámoltatás
Gyurcsány: Orbán vagyoni helyzete átláthatatlan
Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona
Beszámolt tevékenységéről a Kormánynak Budai Gyula elszámoltatási biztos
Budai Gyula: sikeres az elszámoltatás
Sikeres elszámoltatás: Budainak kell bocsánatot kérnie Gyurcsánytól és Bajnaitól
Miért nem megy el Orbán Viktor tárgyalni a diákokkal?
Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?
Orbán Viktor legnagyobb hazugságai a Ténytáron
A liberális demokrácia halálára
Minda Zoltán legújabb leleplezései

Hallott arról valaki, hogy Orbán Viktor benyújtotta a lemondását?

"Az a Miniszterelnök akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, nem tud kormányozni, és le kell mondania" (Orbán Viktor 2008 áprilisában a parlamentben). Jelentjük, a forint euró-árfolyama 320 forint körül alakul.
2010-ben, amikor átvette a Fidesz a kormányzást az MSZP-től, 282 forint volt...

Nincs infláció, soha ilyen még nem volt. Akkor mi van? A forint "ócsítása", mint ahogy azt a forgalmi rendszámmal ellátott egykori miniszterelnök, Medgyessy Péter egykori titkos ügynök mondta? A milliárdosnak nem mellesleg 2,5 millió forint apanázst fizetünk havonta, és kifizetjük mindazon költségeit, amelyeket van képe benyújtania.

A hatalom és egyre népesebb holdudvara az egykulcsos adó miatt nem, vagy alig fizet adót. Ez a kötelezettség a jövedelemhez alig jutókat terheli. A bérek lejutottak a béka ülepe alá, lassan elérik akár az 1972-es szintet. Az alaptörvénnyel, a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyvvel, valamint a választójogi törvény Fidesz-fazonra igazításával a Minden hatalom a népé régi jelszót lecserélték Minden hatalom a Fideszé-re.

A boldogabb új esztendő úthasználati díj bevezetésével kezdődött, és bejött néhány új adónem is. Folytatjuk! - ezt ígérte Orbán Viktor a 2014-es választási kampányban, programjuk az nem volt. És folytatják... Finoman szólva mellébeszélnek, durvábban mondva hazudoznak! Csak a Fidesz, csak a haverok, csak a médiakormányzás - nemzeti szósszal nyakon öntve! (SVPSZ)