vető
A (Ясиноватaя)Jaszinovataja és (Авдеевка)Avgyejevka környéki valcmanista latortüzér-ütegekre ráköszöntött az “újévi milicista áldás”! Részesült belőle Peszki zsoldosnépe is, amely pedig az utóbbi napokban nem heverészhetett nyugodtan!
A jelentés szerint az egész éjjel ide-oda vándorló népköztársasági “Grad”-ütegek Donyeck környékének martalócbandáit meglehetősem meggyérítették.
(Путиловкa)Putyilovka és (Бакинских Комисаров)Bakinszkih Komiszárov környékén tüzérségi tűzpárbaj zajlott-zajlik a felek között tegnap kora este óta.
Gorlovka továbbra is “élvezi” Nyalókakirály latortüzérségének kitüntetett figyelmét. Egész éjjel gránáteső hullott a város északi-északnyugati lakótelepeire.
Donyeck éjszakája elfogadhatóan nyugodt volt, hála a milicisták tüzérségi csapásainak. A város repülőtere pedig a peszki pribékek folyamatos “egyéb irányú elfoglaltságainak” köszönketően maradt viszonylag csendes mára virradóan.
Észak-Donbasszban is aktivizálta magát tegnap kora este a milícia tüzérsége. A fő hangszer itt is a “Sztálin-orgona” volt. Az “újévi koncert” hajnali négyig tartott.
Kezd komoly hullámokat vetni Alekszandr Bednov “Betmen” halála körülményeinek ügye.
betmen
Bizonyos hangok Plotnyickij LNR elnök személyes felelősségét kezdték firtatni. Az esemény körülményeit feltáró, és a felelősség kérdését tisztázni hivatott nyomozás tegnap reggeli indulása óta több letartóztatást is foganatosított az LNR Legfőbb Ügyészsége.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/03/donbassz-ebredezo-milicia/