Maradék-Ukrajna szerte mozgolódik az alattvaló nép a kijevi udvar mozgósítási akciói miatt.
Volinyban több helyen blokád alá vették a katonai kiegészítő parancsnokságok irodáit, és “táskavizeteket” tartanak. Kézbesítendő behívókat keresnek diplomatabőröndtől a ridikülig mindenben. Ha ilyesmire lelnek-azonnal elégetik a tetthelyen. Információink szerint a mai naptól már fegyveres katonai vagy rendőri biztosítás “fedezi” a behívók kézbesítését.
A Volíny-régióból származó értesüléseink szerint a belorusz határtól már húsz kilométerre megerősített közúti ellenőrző pontokat állított fel a rendőrség. A DAI már nem csak a sofőrök okmányait ellenőrzi, hanem az utasokét is. A “szemmel láthatóan hadrafogható korú férfiutasok” alapos okmány és “egyéb” ellenőrzéseken esnek át. A belorusz határszakasz őrzését is alaposan megerősítették.
Egyelőre meg nem erősített hasonló tartalmú híreink vannak Kárpátaljáró is. Ungvártól a moldvai határig valami hasonló a helyzet.
A kijevi udvar kétségbeesésében-hogy NATO-tag nem lesz a héten, pénzt-paripát-fegyvert kunyerál a latorszövetségtől, és Jacenyjuk ismét pénzügyi segítségért könyörög az IMF-EU duónál. Szépen ürül a volt szocialista országok arzenálja, ami az egykori szovjet fegyverzetet illeti. A maradék haditechnika özönlik Maradék-Ukrajna területére, és irány a donbasszi kohászati előkészítő.
Ma reggelre-mint kiderült-a tegnap meghirdetett “vészhelyzet” nem csupán Donbassz területére lesz hatással! (Sőt! Arra lesz a legkevésbé hatással!)
Maradék-Ukrajna egy lépésre van a katonai közigazgatás bevezetésétől, és félúton a szakadék alja felé-szabadesésben! Márpedig ez nem jelent semmi jót a kijevi udvar alattvalóinak a számára!

https://balrad.wordpress.com/2015/01/27/maradek-ukrajna-egy-lepesre-a-katonai-kozigazgatas-bevezetesetol/