2015. január 27., kedd

Donbasszban lassan “lefő a kávé”

Újoroszország frontjain a kijevi junta latorerői az összeomlás szélén állnak. Mára virradóan  Donbassz jónéhány pontján kritikussá vált a kritikán aluli kiképzettséggel és harci morállal bíró latorhad helyzete.
mét
(Красный партизан)Krasznyij Partizán térségében hat tankjukat és egy BMP-jüket olvasztotta le a milicia egy kora estétől majdnem hajnalig tartó “csetepatéban”. A latoregyed-veszteség nem ismert, de általában 1:6 szokott lenni, páncélosokhoz viszonyítva.
Ugyancsak hasonló mértékű csapásban volt részük ma reggelre a valcmanistáknak a (Мироновкa)Mironovka– (Веселогоровка)Veszelogorovka térségben. Az itteni népköztársasági attakban négy latortank, és két önjáró löveg pusztult el, és egyelőre meghatározatlan számú lator harapott fűbe.
koty
Gyjebalcsevo irányából az éjjel (Троицкоe)Troickojét tovább ostromolják a népfelkelők.
(Счастье)Szcsasztyje teljes mértékben ki lett takarítva az ukrowerhmacht-bandáktól.
(Докучаевск)Dokucsajevket állandó “műsorra” vette a valcmanista latortüzérség. Egész éjjel bombázták a várost.
ostr
(Еленовкa)Jelenovkánál a martalócok ellentámadással próbélkoztak valamivel éjfél után. Rövid ideig tartó próbálkozás volt-nagy veszteségekkel. Jelenovkánál az éjjel négy milicista elesett.
(Пески)Peszkiben már abszolút a népköztársaságiak az “urak”!

Eddig még hivatalosan meg nem erősített hírek szerint Nyikisinonál ma reggelre “lefőtt a kávé” a katlanban.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/27/donbasszban-lassan-lefo-a-kave/

Az Avgyejevkánál tegnap összevont valcmanista tankerősítés hiábavaló kisérletnek bizonyult. Ma délelőtt a népköztársaságiak “Grad”-tüzérsége nem is álmodhatott volna pompázatosabb célpontot, mint az avgyejevkai tanktoporzékolás. Az összes előkészülettel együtt nem kerülhetett a népfelkelőknek fél óránál több időbe, és a tegnap este érkezett latorerő havárialistára kerülhetett. No meg a kijevi zsoldlista is alaposan megkurtulhatott.
(Ласточнико)Lasztocsnyikonál délelőtt tíz körül csapott le a milicia egy valcmanista blokkposztra, és a környékén lévő-a jelentés szerint “disznóólhoz hasonlító neonáci táborra”! Nyalókakirály zsoldfolyósító kincstárnoka itt is komoly összegű megtakarítás miatt dörzsölheti markát. Legalább egy sor betelne a dnyepropetrovszki haditemetőben-ha lenne aki odafuvarozná a latortetemeket. De hát a néhány megmaradt martalóc nincs olyan állapotban, bombatölcsér meg van elegendő helyben is.
(Озеряновка)Ozerjanovkából CSAK huszonnégy lator nem tudott elinalni a népfelkelők érkeztekor. Bár már nekik nem volt sürgető az idő múlása. A többiek időben még időben elszeleltek. Mindent hátrahagyva.

(Майорск)Majorszk latorjaira ebédidőben csapott le a milicia. Akárcsak (Павлоград)Pavlográdnál. Ez utóbbi helyen kilenc latortankból vált alig fél óra alatt kohászati adalékanyag.
(Попаснaя)Popasznaja elvesztésébe nem nagyon akarnak belenyugodni a valcmanisták. Erősítés érkezett a pribékek számára, és megpróbálkoznak utcai harcokban visszakaparintani a várost. Jelenleg is dúlnak a harcok. Nagyon úgy néz ki, hogy Popasznajánál nagyon sok zsoldosnév fog törlődni a zsoldlistáról.
Gorlovkánál is nagyon erőlködnek a kijev által felbérelt martalócok. Ám minden igyekezetük hiábalónak bizonyult. A veszteségeik óriásiak.
(Дзержинск)Dzserzsinszkben nagyon sok valcmanistát már csak a jobbszektoros különítmények tudnak visszatartani a gyors távozástól. Már szabad szemmel látható, hogy a város alá újabb és újabb népfelkelő erők érkeznek, és az eddigi valcmanista erőfölény kiegyenlítődni látszik. Ez pedig több martalócban is a mehetnék vágyát táplálja.
A gyjebalcsevoi kazán pedig rotyog, mint a kénköves pokol.
Новолуганск Мироновкa(Mironovka), (Лозовa)Lozova, (Новогригорeвкa)Novogrigorjevka, (Красный Пахар)Krasznyij Pahar, (Троицоe)Troickoje, (Санжаровкa)Szandzsarovka, (Каютино)Kajutino és (Доломитноe)Dolomitnoje környékén minden martalócfészek csapást-csapásra szenved. A népköztársaságiak csapkodják őket.
Katlankép
Gyjebalcsevo kapcsán egyébként a kijevi lakájmédia mély hallgatásba burkolózik. Hang nincs arról, hogy ott egyáltalán harcok lennének. Maradék-Ukrajna alattvalóinak fogalmuk sincs arról, hogy ott az ilovajszkinál nagyobb katasztrófa készül.
Utánpótlás-berakodás Csehországban! Irány Maradék-Ukrajna, irány a donbasszi “kohászati alapanyagellátó”!

https://balrad.wordpress.com/2015/01/27/donbassz-minden-keszen-all-ilovajszk-ii-hoz/




Donbassz középnyugati és északi térségeiben szakadatlanul dúlnak a harcok. A déli összefoglalóhoz képest a helyzet annyit változott, hogy Donyeck ismét a valcmanista latortüzérség figyelmének középpontjába került. A város külső kerületeit érte tüzérségi támadás kora délután. Kijev, Kujbisev, Petrovszkij és Kirov kerületek szenvedték meg leginkább a belövéseket, amelyek mindenféle tüzérségi csőből érték őket. A repülőteret azt reggel óta több alkalommal is gránátozták Avgyejevka és Opitnoje térségéből.

don6
Gorlovka már valóban kezd Sztálingrádhoz hasonlítani. Ma is szünet nélkül hullottak a latorlövedékek a városra. Leginkább a Besszarábia lakótelep, és az északi oldal kapta az “Uragan”-rakéták többségét. Csodával határos, hogy “CSAK” kilenc helyi civil halt bele a tüzérségi terrorba.
(Крымское)Krimszkojét “hermetikusan” körülzárta a milicia.
A gyebalcsevoi katlan légterét már a varjak is elkerülik, mert félnek, hogy valami rakétába vagy gránátba ütköznek.
A Bahmutka “autópálya” mentén reggel óta hullanak a gránátok.
Az alábbi videon az “Azov” latorzászlóalj hírszerző alegységének parancsnoka elmondja a 24-i mariupoli támadás lényegét. Beszámolója szerint a célterületen már nem tartózkodtak katonai személyek, csak civilek, amikor elkezdték lőni a kerületet,ahol zömmel oroszbarát és orosz nemzetiségű civilek tartózkodtak. A cél Mariupol lakosságának a megfélemlítése, a népfelkelők elleni hangulatkeltés, és a kicsikarandó ENSZ-határozat (DNR-LNR terrorállamokká nyilvánítása) támogatásának a “megalapozása”.

(Артемовск)Artyemovszkból elindult rohamtempóban az éjszaka vasúton érkezett juntaerősítés a frontvonal felé. 10db. tankot, 15 db. gyalogsági páncélozott szállítójárművet, és három önjáró löveget jelentett a milicia felderítése.
(Новгородкa)Novgorodkába jobbszektoros hiénahorda érkezett. A helyi 63. számú iskolába fészkelték be magukat.
Avgyejevkánál és (Водяное)Vodjanojenál ráadásul kora délután páncélostámadással kísérleteztek a martalócok, de három tankjuk és négy darab BMD-jük odaveszett hordaegyedestől. Ekkor felhagytak a kísérletezéssel.
270
Krasznyij Paharnál és Novoluhanszknál három volt valcmanista alakulat-új parancsnoki állománnyal-igen vitézül verekednek Újoroszország oldalán. Ráadásul fűti őket a bosszúvágy a jobbszektoros ordasbandák ellen!
https://balrad.wordpress.com/2015/01/27/donbassz-ma-15/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése