2015. január 4., vasárnap

Donbassz tegnapról-mára!

Donbasszban fokozódik a feszültség. Ennek elsődleges oka , hogy a kijevi junta ontja a nehéztechnikát Donbassz felé, és már nem csak a rotáció során kerülnek a frontra pihent latoregyedek ezrei, hanem komoly létszámnövekedés tapasztalható.
önj
Északnyugaton már megjelentek az első vonalak mögötti jobbszektoros büntetőegységek is. Nyalókakirály neonáci és újfasiszta latorhordái egyelőre a civilek befogdosádával vannak elfoglalva. Gyűjtögetik a Népköztársaságokkal nyíltan szimpatizáló civileket. Házkutatásokat, rovancsokat tartanak a megszállt területeken. A lefogottakat látványosan kínozzák, ütik-verik, majd ismeretlen helyre hurcolják.
Artyemovszk határában tegnap este hét órakor egy portyáról a kotorékba visszatérő ilyen jobbszektoros bűnbandát utolérte a végzete. Az őket fuvarozó autóbuszt és a felvezető autót “bekínálták ismeretlen” fegyveresek. Nem sajnálták tőlük az RPG-gránátokat. Utána még biztos ami biztos alapon párszáz 7,62 is jutott nekik. Jaros hiénafőnök több mint tucatnyi banditáját sirathatja.
Dacára hogy hétvége lévén-közvetlenül Szilveszter után-meglehetősen mozgalmas volt a mára virradó donbasszi éjszaka.
Luhanszktól 35 kilométerre északnyugati irányban (Сокольников)Szokolnyikovnál a “semmiből” robbant ki éjfél után alig valamivel az LNR milicistáinak támadása egy latortábor ellen. Nagyjából fél órán keresztül lőtték az önvédelmi erők aknavetőkkel és kézifegyverekkel a megszálló latrokat. Pusztulásuk mértékéről ezidáig nincsenek pontos információink. Annyit tudni, hogy minimum három tucatnyi pribék minden bizonnyal kiadta a páráját Szokolnyikovnál.
(Валуйск)Valujszkból “Akácia” önjáró lövegekből nyitott tüzérségi tüzet a kijevi junta zsoldoshordája. Viszont onnan nem messze a népköztársaságiaknak hasonló szerszámaik voltak. És visszalőttek. A mérleg meglehetősen kedvező a milicisták javára. Négy latorlöveg leolvasztva, egy milicista BTR megsérülése ellenében. Egy milicista elesett, hét megsebesült. A valcmanisták egyedvesztesége még nem ismert.
(Новый Марьевкa)Novij Marjevka mellől a pribéktüzérség lövöldözött egész éjjel.
(Николаевкa)Nyikolajevka-térségében ugyanez történt.
Donyeck “Október” kerületét az éjszaka lőtte Nyalókakirály latortüzérsége.
A donyecki repülőtér új termináljánál egész éjszaka kézifegyverekkel zajlott a tegnap reggel kezdődött lövöldözés.
Peszki banditái egyre nyugtalanabbak. Nem is csoda, hiszen kézifegyverekkel kell már védekezniük a hol erről, hol arról rájuk rontó milicisták romamaival szemben. (Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor csak lövegeikkel kellett lövöldözni?!)
Gorlovka sanyarú sorsa nem enyhül. Mára virradóan is bombázta a város északnyugati lakótelepeit a valcmanista zsoldoshorda.
Odesszában a valcmanista Nemzeti Gárda élezi a helyzetet. Nyalókakirály friss önkéntes latorjai lerohanták tegnap a kiközővárost.
nod1 nod2
A Donbasszban ténykedő jobbszektoros fasiszta csürhéhez hasonló razziákat tartanak. Mindenki gyanús, aki nem élteti hangosan és lelkesen a kijevi puccsista hatalmat.
Alekszandr Bednov “Betmen” halálának körülményeiről a kiváltó okokat illetően továbbra sem szolgáltatott információkat az LNR Főügyészsége. Az ügy kapcsán bejelentették, hogy “a parancsnok posztjának betöltése folyamatban van! Erre minden intézkedés megtörtént.”


https://balrad.wordpress.com/2015/01/04/donbassz-tegnaprol-mara-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése