Hídfő.net.ru | Ukrajna valutaváltás
Az ukrán Nemzeti Bank utasítást kapott a kormánytól, hogy léptessen életbe átmeneti korlátozásokat, melyek tiltják a valutaváltást Ukrajna területén.
A kormány egy új törvényt iktatott be "a bankok feltőkésítéséről és átstrukturálásáról"; a bankrendszer stabilitásának megőrzésére hivatkozva azt is lehetővé tenné a bankoknak, hogy egy olyan különleges helyzetben, amikor az állam stabilitását vagy a bankrendszert komoly veszély fenyegeti, a bankok átmenetileg letilthassanak minden, külföldre indított átutalást (ennek célja a vagyonkimentések megakadályozása), valamint korlátozhassák a belföldi átutalásokat és a készpénzfelvételt.
A korlátozásokról szóló hírt hivatalosan is elismerte a Pénzügyi Stabilitási Bizottság, aminek jogköreit közvetlen az államfő szabta meg.
Az ukrán pénzrendszerben emellett más érdekes dolgok is zajlanak, ami arra enged következtetni, hogy a kijevi kormányban egy meghatározó váltás készülődik: az ukrán Nemzeti Bank elnöke, Valerij Gontareva bejelentette, hogy a pénzügyi szféra menedzselésére helyettes vezetőnek egy belorusz állampolgárt fog kinevezni.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/04/ukrajnaban-korlatozhatjak-banki-tranzakciokat