Bojko Boriszov bulgár miniszterelnök ma bejelentette, hogy ha Oroszország – ill. a Gazprom – mégiscsak meggondolná magát a “Déli Áramlat” ügyében, és az eredeti tervnek megfelelően folytatná a csővezeték építését, akkor Bulgária minden szükséges engedélyt a legrövidebb időn belül megadna!
potok
Elődje – Plamen Oresarszki – még júniusban az az EU – bizottságával történt konzultáció (no meg a dagadtpofájú McCainnal folytatott tárgyalásai) után leállította az előkészületi munkálatokat.
Alig egy hónapja az – EU – USA – bolgár – döntést döntést Oroszország bejelentette a “Déli Áramlat” projekt minden műveletét, és Vlagyimir Putyin törökországi látogatásán bejelentette: Törökország irányába fog megépülni a csővezeték.
Bulgáriát – de más országokat is, így Magyarországot is – rendkívül érzékenyen érintette ez a döntés, ám a bulgárokat rendkívüli módon. Az EU pedig nem sokkal Vlagyimir Putyi bejelentését követően elkezdett vakarózni. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a Kelet – ukrajnai és donbasszi palagázhoz fűzött remények túlontúl vérmesek voltak. Olyannyira, hogy a “jogtulajdonos” Chevron már meg is kezdte a levonulást az előzetesen nagy üzlettel kecsegtető területről.
Alternatív – megfizethető – gáz pedig Európa számára nincs, és még egy jó ideig nem is lesz. De már “Juzsnyüj Potok” – “Déli Áramlat” sincs!
Fölbujtották hát az ügyön igen sokat vesztő Bulgária miniszterelnökét, hogy ismét próbálja meg rábeszélni Oroszországot erre a Maradék – Ukrajnát teljesen kikerülő vezeték megépítésére. Merthogy ugyan a mostani csőrendszeren jöhetne a gáz, de a tolvaj kijevi bandában nem bízik az EU – sem.
Bojko Boriszov pedig jószerével hülyét csinálva országából, most megpróbálja ismét az EU óhaját teljesíttetni Oroszországgal. Sok jót egyébként Boriszov nem remél ötletétől, és csak sóhajtozik. “Meg kell várnunk Oroszország reakcióját előbb, aztán meglátjuk…”


https://balrad.wordpress.com/2014/12/19/nagyon-kene-az-a-deli-aramlat-mar-az-eu-nak-is/