Egy friss jelentés szerint ismét “tisztáldozatba” került az “Ajdar” latorzászlóaljnak a Szcsasztyje körüli éjszakai kaland.
A “Veszjelaja Gora” – hegy táján settenkedett egy ajdaros hiénakülönítmény, de nem voltak eléggé óvatosak. A népköztársaságiak tüzérsége felfedezte őket tegnap este. Hát odapörköltek egyet. Éberségüknek és pontosságuknak kilenc lator látta a kárát. Ezek mind ott haraptak – mos fű helyett hóba. A kitikkasztott martalócok között ott volt a fasiszta “Ajdar” egyik századparancsnoka, egy Melnyicsuk nevezetű gonosztevő is, aki teljesen joggal érdemelte ki nyamvadt élete utolsó hónapjaiban a “Szcsasztyje Réme” elnevezést. Megfogadta ugyanis, hogy a város elfoglalása után sk. darabol torkokat. Hát – nem fog! Elfogott zsoldos rádióforgalmazásokból az derült ki, hogy érzékeny veszteség érte a bérgyilkoshordát Melnyicsuk pusztulásával, és most kórusban zokognak a martalócvezér pusztulása miatti fájdalmukban.
Szcsasztyénál pedig ráadásul egy hónapon belül ez volt a második érzékeny ilyen csapás a valcmanista hordára, hiszen nemrégen a “Babaj” levadászására fölesküdött – sajnos magyar származású, kárpátaljai illetőségű – Bodnár László nevű banditát tették hidegre a milicisták.
A legfrissebb hír pedig egészen félelmetes. Ma délelőtt a Beregsurány – Asztély magyar – ukrán határátkelő “Luzsanka” ukrán nevű határállomásán MAGYARORSZÁG FELÉ TARTÓ AUTÓBUSZ utasai nyitottak tüzet az átkelőhely parancsnokát és helyettesét is megölve.
A tudósítás szerint egy több autóbuszból álló karaván érkezett a határátkelőhöz. A rutinellenőrzésre az első buszra felszálló határőr látta, hogy NEM AKÁRKIK tartózkodnak a járművön, és az első pillanatokban feltűnt számára a LÁTHATÓ SOK FEGYVER. A beszámoló szerint a fegyverek SPECIÁLIS, A KÜLÖNLEGES ERŐKNÉL RENDSZERESÍTETT fegyverek lehettek. Az utasok pedig azonnal és jól láthatóan fegyveres alakulat tagjai.
A határőr ezt látva értesítette az átkelőhely parancsnokát, Gyemjan Pancsenko őrnagyot, aki a helyettesével érkezett a buszhoz. A parancsnok felszólította az utasokat, hogy szálljanak ki a buszból. Ekkor az egyik “utas” szó nélkül lelőtte mind az őrnagyot, mind pedig helyettesét, akik azonnal meghaltak.
Ekkor érkezett egy magas rangú SZBU – tiszt, aki miután igazolta kilétét, intézkedett a konvoj HALADÉKTALAN ÉS AKADÁLYTALAN TOVÁBBHALADÁSA IRÁNT – MAGYARORSZÁG FELÉ!
Néhány percen belül a buszok magyar területen voltak, és itt CSATLAKOZOTT HOZZÁJUK EGY MAGYAR VEZETŐ, aki már várta őket.
A jelentés szerint amerikai zsoldosokról van szó, akik – idézzük szó szerint – “egy magyarországi Dél – alföldi bázison vannak elhelyezve”! Ez a zsoldoscsoport vélhetőleg Donbasszból tért vissza magyarországi állomáshelyére – karácsonyozni!
A Bal-Rad “utánament” a hírnek, de csak annyit sikerült megtudnunk, hogy “Asztélynál balhé van!”


https://balrad.wordpress.com/2014/12/19/megint-tisztet-aldoztak-szcsasztyjenal-a-martalocok/