2014. november 1., szombat

Választási előkészületek Donbasszban

Donbassz választásokra készülődik. Az elektronikus szavazás már tegnap megkezdődött, de az IGAZI az mégiscsak holnap lesz.
A Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok hatóságai – persze amennyire a helyzet azt lehetővé tette – felkészültek a választások lebonyolítására.


Donbassz fővárosa – Donyeck – és repülőtere mára virradóan folyamatos pribéktüzérségi tűznek volt kitéve.
A város “Kijev” és “Petrovszkij” kerületei a Peszkiben, Avgyejevkában, és Tonyenkojéban lévő bűnbandák lövegeinek gránátjaitól szenvedett egész éjjel, mig a repülőtér romjait sorozatvetőkkel lőtte a valcmanista bűnbanda. Hajnalban viszont kézifegyverek vették át a főszerepet a repülőtéren.
Tegnap délután kezdődött, és estére cudar véget is ért a valcmanista horda tankrohama Gorlovkánál. Ezt követően a számukra biztonságosabbnak tartott tüzérségi bombázásra tértek át, de közben a nagy zűrzavarban a népköztársaságiak megváltoztatták néhány helyen a pozícióikat. Így aztán az új tüzérségi állásaikból lepték meg késő este a bérgyilkoshordát. Jelentések szerint jónéhány pribéknek már a mai napra nem kell a zsoldot folyósítani.
Éjszaka Jenakijevo környéke is nagyon nyugtalan volt. Tüzérségtől visszhanzott az egész környék. Akárcsak Olhovatka.
Krasznogorovka valcmanista latorposztjai éjfélig kapták a milicia tüzérségének áldásait.
Dzserzsinszkben és a környező településeken az éjszaka folyamánb utcai harcokra került sor.
Dokucsajevsz mellől a latrok “GRAD” – ütegből lődöztek Volnovaha felé.
Bugasz mellett az éjjel Nyalókakirály pribékjei kilőttek egy utasok nélküli “marsrutkát”! A sofőr meghalt.
A népköztársasági rohamcsapatok az éj leple alatt megtámadták Nyikolajevka és Komintern valcmanista tüzérségének állásait. Komoly pusztítást vittek végbe.
Nyikisinonál folyamatos a huza – vona. A zsoldosok szeretnék megkaparintani Nyikisino romjait, a milicisták pedig nem adják.
Jaszinovata Kamenyka és Sztyrjukovo az éjjel erős pribéktüzérségi tüzet kapott.
Peszkinél és Tonyenkojénál némi csatározások után a miliciák az éjszaka új állásokat létesítettek. A “Vosztok” népköztársasági zászlóalj felkészült peszki pozícióiból a bérgyilkoshordák felszámolására.

Brjanka környékén egész éjjel géppuskáztak a latrok a milicia Lomovatka melletti állásai felé.
A kijevi zsoldostüzérség mára virradóan több alkalommal is tüzet nyitott Gyjebalcsevora és Vergulevkára.
Nyalókakirály bérgyilkosai ma reggelre kelepcébe kerültek Szeverodonyeck repülőterén. Ugyanis oda szorította be őket a milicia, és erős ostromgyűrűbe zárta őket.
Szcsasztyje környékén a népköztársaságiak harckocsikkal támogatott attakokkal aprították tegnap este a pribékeket, éjszakára pedig átváltottak aknavetőkre.
A latortüzérség Csjernuhino, Komisszarovka és Miusza milicista állásait lőtte egész éjjel.
Frunze mellett tovább dúl a harc. Itt a milicisták alkalmaztak néhány “Grad” – ot. A latrok megpróbáltak kitörni a Veszeleja – hegy irányába. Ismét nem sikerült. Hajnali három órára csitult le az összecsapás.


http://balrad.wordpress.com/2014/11/01/valasztasi-elokeszuletek-donbasszban/


Az “5 csatorna” nevő kijevi televíziónak adott nyilatkozatában Nyalókakirály hordájának Mariupolban rekedt “Azov” latorzászlóaljának parancsnoka Andrej Bileckij ezredes tegnap este imigyen nyafogott:
“A Novoazovszk térségében az utóbi napokban indított támadásunk kudarccal végződött. A miliciák ellencsapása rendkívül súlyosan érintett bennünket, és ennek következtében teljesen beszorultunk Mariupolba. Semmiféle erősítés nem érkezik, csak a biztatás: tartsanak ki! Pedig egy Ilovajszkhoz fogható katasztrófa előtt állunk. Felmerül a valós legetősége annak, hogy a tengerbe fognak bennünket fojtani! Ebben az esetben Bergyjanszkig akadály nélkül juthatnak el a terroristák (népköztársaságiak) és szabaddá válik számukra az út Melitopol – Nyikolajev – Odessza felé, és északi irányba fordulhatnak Dnyepropetrovszknak. És ezt a veszélyt Kijev szemmel láthatóan nem érzékeli” – síránkozott az ezredes.
Ma reggel már Kijevben arról cikkezett az udvari média, hogy a híres – hírhedt 31. blokkposzt zsoldosainak befellegzett. Nyalókakirály pribékbandájának vagy nincs elegendő ereje kimenteni az ott a népköztársaságiak által katlanba zárt mintegy kétezernyi bérgyilkost, vagy egyszerűen csak a sorsukra hagyják őket – ami felől pedig senkinek kétsége nem lehet. A milicia pedig még mindig türelmesen várja az általuk felajánlott kapitulációra a választ! – de a pribékek még mindig kivárnak. (Viszont amennyiben – ha a feltételezések igaznak bizonyulnak – holnap Nyalókakirály banditaserege Donbassz ellen valóban átfogó támadást indít, úgy ez a bekerített zsoldosgyülekezet tíz perc alatt meg lesz térítve teremtőjéhez!
Frunzénál is csapdában vergődik egy kijevi ejtőernyős banda. Hetven egyedük került a milicia terítékére, de most kaptak egy kis gondolkodási időt. A népköztársaságiak ajánlata: feltétel nélküli kapituláció, vagy…!
braGorlovkánál pedig fölöttébb gyászosan végződött a Dzserzsinszk – felől indított hiénatámadás. Nyolc latortank, és két BMP bánja a támadási kísérletet. Arról nem szólnak a tudósítások, hogy miként rövidült a zsoldlista.
Az alábbi videot oroszul jól beszélő – értő, ám olvasóink figyelmébe ajánljuk! Ám a “hitükre” nagyon érzékenyek ne nézzék meg! Ezen az augusztusi felvételen Pavel Gyrjemov miliciaparancsnok – mondjuk így – tesz szemrehányásokat – mondjuk így – bizonyos kijevi köröknek.
http://balrad.wordpress.com/2014/11/01/esemenyek-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése