2014. november 18., kedd

Donbassz ma

Mára virradóan éjjel egy óra körüli időben Mariupol környékén felelevenedett az élet. A népköztársaságiak tüzérsége valamennyi Mariupol – környéki városszéli latorposztot elkezdett lőni. Az akcióról bővebb információink sajnos nincsenek.
Donyeck “Szpartak” kerülete ma a szabad mozgású avgyejevkai latortüzérség célterölete.
A repülőteret ma délelőtt ismét lőtte Peszkiből a pribékhorda.
Nyikisinonál reggel óta ismét ki akarnak törni a valcmanisták, a népköztársaságiak marasztalják őket.
Szokolnyikot ágyúzta délelőtt a bűnbanda.
Fascsovkát megint lőtte ma délelőtt Nyalókakirály latortüzérsége.
A luhanszki milicisták “Grad” – ütege ma délelőtt mért csapást a Zolotoje melletti latorerő – csoportosításra. Nagyvadat is leterítettek. Alekszandr Kaplickij vezérőrnagy, a valcmanista latorbrigádok egy fő specialistája a liszicsanszki kórházban adta ki a páráját. (Pedig gyorsan kórházba vitték!) A célterületen még legalább kilencven latoregyed már nem tudta kivárni a kórházat. Ott helyben szállt ki belőlük a lélek. Viszonylag hosszú ideje ez a mai csapás volt a legkomolyabb milicista “kaszálás”.
Szcstyasztyjénál a népköztársasági tüzérség délelőtt valamit nagyon “telibetrafált”. Vélhetőleg lőszerraktár lehetett, mert nagyon – nagyot szólt. Itt egyébként pozícióharc zajlik reggel óta
úgyá
Egy Oboznoje melletti zsoldoscsoportosulást délelőtt leptek meg a milicisták. Három lator fizetett itt az életével a donbasszi szafárizásért.
Uglegorszkból Jenakijevo külvárosát lőtte a vaécmanista latortüzérség. Egy helyi lakos meghalt, a felesége súlyosan megsebesült.
Egyébként pedig minden eddig megszokott donbasszi helyszínen többé – kevésbé aktív “barátkozás” dúl.
A Kirohogradi – régióban kezd látszódni, hogy mire számíthat Nyalókakirály. Bebőszült “alattvalói” lerohanták a dolinszki városi adminisztráció épületét. Az ok: a közüzemi szolgáltatások “minőségének drasztikus romlása” (még mindig nincs távfűtés, akadozó villany és gázszolgáltatás, melegvíz már lassan egy hónapja nincs, viszont a tarifák úgy nagyjából a duplájukra emelkedtek. Munkahelyvesztések, bércsökkenések, élelmiszeráremelkedések) és a szociális bizonytalanságok.
tar
Pedig még tél sincs! Egész délelőtt “háború” dúlt Dolinszk városházán és az előtte lévő téren. A haragos dúlók elég szépen anyáztak Nyalókakirály neve hallatán.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/18/donbassz-ma-6/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése