Az ukrán hadsereg elsiette a donyecki milíciák egyik vezéralakjának, "Motorola" parancsnok halálhírének bejelentését. A kijevi tudósítás szerint, a hadügy belső forrásokra hivatkozva jelentette, hogy egy tüzérségi csapásban meghalt 23 milicista, közötte "Motorola" parancsnoka is. A hír után pár órával a parancsnok már telefonon válaszolgatott a LifeNews riporterének kérdéseire. Elmondta, hogy valóban volt tüzérségi csapás, jobban mondva folyamatosan van, szinte megállás nélkül. Aznap valóban találat érte a milícia egyik járművét (személyautót) ahol haláleset és sebesülés történt, de a parancsnok nem volt a csapatban.
Arszenij Pavlov - ismertebb nevén "Motorola"
Debalcevo környékén folyamatosan zajlanak az összecsapások. Az ukrán harcjárművek bekerítették a milícia kezén lévő egyik falut Debalcevótol keletre, és állásháború vette kezdetét. Az ukránokra a milícia grad rakétás egységei mértek csapást, amiben megsemmisült több harcjármű. Ezek után a támadók visszavonultak. Ezen a területen a legnagyobb jelenleg a nyomás a milícia erőin. Emellett Donyeck városának folyamatos bombázása sem csillapodott, szintúgy Luganszké sem. A Luganszk melletti autópálya ütközete az elmúlt napokban nem volt annyira hangos, de ettől a ponttól egész donyecki reptérig a két város között minden faluban, minden útszakaszom folyik a háború.
A háború mára teljesen kiújult, és a front teljes hosszán történnek összecsapások. Meg kell jegyezni, hogy a háború és a rossz gazdasági helyzet okozta trauma hatására talán, de Porosenko elnök elképzelhetően megőrült. A német Bild magazinnak úgy nyilatkozott, hogy az ukrán hadsereg sokkal jobb állapotban van mint fél éve, jobb a morálja, és ráadásul támogatják a nyugati országok is, így az ukrán hadsereg felkészült rá, hogy Oroszországgal háborúzzon. Az oroszokkal szembeni háborúra senki sincs felkészülve, maga a NATO sincs, nem egy 20 éve csak romló állapotú ország, ahol lassan megfagynak az emberek. Az ukrán gazdasági miniszter bejelentette, hogy az országnak elfogyott az összes aranytartaléka. Egyes elemzések szerint az ukrán kormány heteken belül bejelentheti az államcsődöt.
Ilyen körülmények között háborúról beszélni öngyilkosság. Az elmúlt egy év háborús állapotának eredménye, Ukrajna elvesztette több ezer katonáját, harcjármű állománya 68%-át, repülőgépei javát, szinte az összes helikopterét, és a teljes maradék hadiflottáját. Pedig nem egy fejlett hadsereggel vív háborút, hanem olyan civilekkel, akik közül sokan nemrégen még szerelők, énekesek, bányászok voltak. Az ország gazdasága az összeomlás szélén táncol, nemzeti valutájuk sosem volt olyan rossz, mint most. Gyárakat, termelő üzemeket, mezőgazdasági részlegeket kell bezárni, a kieső orosz piac hiányában az ország nem tud valutához jutni. Az alantista kormány pedig tűzön vízen keresztül kiszolgálja a nyugati érdekeket, még akkor is ha az ukrán életekbe kerül.


http://www.hidfo.net/2014/11/18/fronton-es-mediaban-kiujult-haboru