2014. november 21., péntek

Donbassz frontjainak éjszakai élete néhány “forró pont” környékén zajlott többnyire.

szme
Míg az éjszakát a legtöbb helyen alvással múlatták latrok és népköztársaságiak, Avgyejevka, Makejevka, Peszka és Karlovka térségében egész éjjel élénk tüzérségi tevekenységben élték ki magukat a felek.
Jenakijevo és Uglegorszk lakosai éjfélig retteghettek a gránátok miatt, de akkortájt elcsendesedett a vidék.
Gyjebalcsevo környékéről Fascsovkát lőtte aknavetőkkel a valcmanista horda. Két helyi lakos meghalt.
A donyecki repülőtér régi termináljának romjait lőtte az éjszaka a latortüzérség. Ez sem volt folyamatos, mert csak időszakosan lőttek. Hajnali három óráig tartott ez az állapot, akkor aztán abbahagyták.
Trehizbenkánál két valcmanista “Kamaz” éjfél tájban volt rossz helyen rossz időben.
Szmelo népköztársasági milicistái közül egy súlyosan megsebesült egy taposóaknától ma hajnalban.
Nyikisinonál viszont egész éjjel tartott a húzd meg – ereszd meg állapot. Kalasnyikovokkal kezdődött még az este folyamán, de éjfélkor már latortankok is beavatkoztak. A pribékek egy számukra teljesen ismeretlen terepre éjjel tankokat küldtek! Hármat. Ami kb. olyan, mintha távirányítású pokolgépekkel raggatták volna körül őket, és a távirányítót meg átadják a milicistáknak.

De ez sem igazán szegte kedvüket Nyalókakirály pribékjeinek. Még reggel hat órakor is erőszakoskodtak, bár már csökkenő hévvel. Majd virradat után lesz látható az eredmény.
Sztanyica Luhanszkajánál az este a latrok valamiféle új, eddig még a milicisták által nem ismert fegyvert vetettek be. A népköztársaságiak úgy vélik, hogy valamiféle “Jácint” fajtájú önjáró lövegről lehet szó, de nem az! Mondják, hogy félelmetes hatása van.
Donyeckben ha lenne áram és vízszolgáltatás, az éjszaka senki sem mondta volna meg, hogy háború van. Olyan nyugalom volt.
Voltak a mára virradó éjszaka természetesen Donbassz – szerte “heveskedések” – de ezek a tegnapi nappali eseményekhez képest silentio – számba veendők.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/21/donbasszi-ejszaka-csendes-haboru/



A magyar nemzet szégyene fűbe harapott Szcsasztyjénál

“Babaj” ma arról tájékoztatott, hogy az ő bőrére utazó Bodnár László nevű kárpátaljai valcmanista lator péntekről szombatra virradó éjjel Szcsasztjénál a fűbe harapott.
bod
Ez a magyar nemzet szégyene hónapokkal ezelőtt – a szlavjanszki csaták idején – nagy garral bejelentette, hogy neki bizony “Babaj” fejére fáj a foga, és meg is szerzi a hőn áhított trófeát, és ura – királya lábai elé teszi.
Vaszilij Bodnár foga belevásott a kalandba.
A gondok jelei mutatkoznak Nyalókakirály Maradék – Ukrajnájának pénzügyi stabilitásában.
A kijevi helytartó – Klicskoról van szó – ma bejelentette: Maradék – Ukrajna fővárosa eljutott a csőd szélére.
Arszenyij Jacenyjuk pedig – ő Nyalókakirály Őfelsége miniszterelnöke és legfőbb udvari nyalonca – szomorú szívvel, nagy sóhajtások közepette tett le nagy tervéről, szintén pénzhiányra hivatkozva: az Ukrán Nagy Fal további kivitelezése egyelőre jegelve. Úgyhogy a keleti szél továbbra is akadálytalanul süvíthet át a határon. (Ha már az orosz tankok nem jönnek!)
Persze nem fogja felvidítani Jacenyjukot az a Moszkvában kelt hír sem, hogy a “Fehér Konvoj VIII.” bemálházása is megkezdődött. Ezt Valgyimir Artamonov, a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának helyettes vezetője közölte ma. A konvoj a jövő héten fog célba érni.
Amiatt viszont felvidulhat ez a kis sakál és Nyalókakirály, hogy a legfőbb latorállam – az USA – szenátusa első olvasatban elfogadta azt a törvénytervezetet, miszerint Amerika NATO – n kívüli SZÖVETSÉGESI rangra emeli Maradék – Ukrajnát. Ugyanilyen “rangra” emelik Grúziát és Moldovát is.
mcc
A dagadtpofájú Mc Cain már nyihog is örömében. Ez a szenátori rangban utazó vén akasztófára való bitang már háborúra uszít Oroszország ellen, és Maradék – Ukrajna amerikai felfegyverzését, és NATO – csapatok haladéktalan orosz határokhoz való vezénylését követeli. Hamarosan Kijevbe is utazik a Cukrosnénivel! Nuland őnaccságával kiadják a tennivalókat.


https://balrad.wordpress.com/2014/11/20/a-magyar-nemzet-szegyene-fube-harapott-szcsasztyjenal/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése