Közölte újabb negyedéves jelentését a Citigroup, és egyúttal azt is bejelentette, hogy beszünteti működését Magyarországon. Ezen felül radikálisan csökkent a kockázatvállalási hajlandóságuk, ugyanis a magyar kivonuláson felül beszüntetik működésüket több olyan országban is, amely részben vagy teljesen nyugati fennhatóság alatt van, de fennáll a kockázata, hogy a közeljövőben ez nem lesz így. Csehországból, Egyiptomból, Japánból és Dél-Koreából szintén kivonulnak.

A közlemény szerint a kivonulás 2015-re fog lezárulni. „A Citigroup a mai napon bejelentett egy sor, a globális lakossági banki üzletágának átalakítását felgyorsító stratégiai lépést, amelyek célja, hogy azokra a piacokra összpontosítson, ahol a legnagyobb mérettel és növekedési potenciállal rendelkezik.” Így kezdődik a Citigroup magyar leányvállalatának közleménye, utalván arra, hogy Magyarország többé nem biztonságos a nyugati befektetők számára.
Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a lakossági ügyfelek számláival, viszont azt tudni lehet, hogy a nem-lakossági ügyfelekkel még egy darabig foglalkozni fognak. Az országban működő nyugati vállalatoknak még visszavonulás közben is hitelezni fognak, hogy azok működését ne sodorják veszélybe.


http://www.hidfo.net/2014/10/14/vereseget-szenvedett-es-kivonul-citigroup