"Az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) megőrizte az Európai Parlamenti választásokon megszerzett középpárti pozícióját és a négy országos párt egyikévé vált" - a DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba Budapesten sajtótájékoztatón tett kísérletet arra, hogy a volt MSZP-s miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc radikális atlantista pártját középre pozícionálja.
Hídfő.net | Gyurcsány FerencA bukott politikus, mint új politikai erő?
Molnár Csaba a DK-t mint új pártot próbálta bemutatni, amely "októberben ünnepli harmadik születésnapját" és "az egyetlen új párt". Ugyanakkor a DK csak jogi szempontból tekinthető új pártnak. A párt vezetője bukott politikus, aki más bukott pártok bukott politikusait gyűjti össze a radikális atlantizmus zászlaja alá, hogy az Európai Egyesült Államok létrehozásának belpolitikai támaszt adjon Magyarországon. Molnár szerint a DK stabil politikai tényezővé, középpárttá vált. Ugyanakkor ez a középpártiság is sokkal inkább a jobboldali és baloldali liberális ellenzék siralmas szereplésének tudható be, mint annak, hogy a DK-nak bármi köze is lenne a centrumhoz.
A DK akkor sem tekinthető középpártnak, ha más pártok általános elutasítottsága miatt relatíve több szavazatot tudnak megszerezni és az önkormányzati választásokon is számos vezető pozíciót kiharcoltak maguknak. A DK minden szempontból egy marginális, radikális párt, ami a külpolitikában és értékítéletében képviselt radikalizmusát belpolitikai popularizmussal akarja ellensúlyozni. A DK egyetlen célja, hogy az Európai Egyesült Államok létrehozását, a magyar államiság felszámolását egy országos pártszervezettel tudja alátámasztani. Ahogy a közelmúlt tapasztalatai mutatják, ennek érdekében akár jobboldali retorikát is felvesznek, más pártok képviselőit átpártoltatják magukhoz. Mindez azonban nem változtat azon, hogy az abszolút szélsőséget, az Európai Egyesült Államokat képviselik Magyarországon.


http://www.hidfo.net/2014/10/14/eloretornek-radikalisok