Kijevben egymást csépelik a latorjai – Donbasszban viszont latorjait aprították a népköztársaságiak erői.
Bahmutka mellett kifigyeltek a valcmanisták egy milicista blokkposztot. De ők általában csengővel szeretnek menni egérvadászatra. Így aztán eléggé feltűnt a milicistáknak az a nagy felhajtás, ahogy nekiláttak a dolognak. A BTR – ek nem is kicsi, nem is csendes jószágok, a pribékek meg azzal szeretnek csak furikázgatni.
A könnyed kis oroszvadászatnak indult askció – ami magyar idő szerint délután fél egy tájban kezdődött – pár perc alatt miniháborúvá alakult.
Bahmutkában ugyanis egy kozák század volt megtelepedve. Nyolc lator BTR vált eleven kemencévé. (Jobban jártak azok a bérgyilkosok, akiket a népköztársaságiak sorozatai kaszáltak le.)
Négy sebesült és foglyul ejtett zsoldos állítása szerint legalább ötven pribék sült meg a járművekben. Nyolc valcmanista azokon kívül szagolgatta az ibolyát – eléggé közelről. Magyar idő szerint délután kettőkor már teljes csend volt Bahmutka környékén.
Gyjebalcsevo mellett szinte egész nap voltak tüzérségi párbajok. A Gyjebalcsevo és Uglegorszk közötti út egyik milicista blokkposztját szintén megtámadták délután valcman zsoldosai, de gyorsan meggondolták magukat, és felhagytak az erőlködéssel.
Vergunka, Zorinszk, és Lomovatka térségében késő délután voltak kisebb csetepaték.
A donyecki repülőtérnél késő délután kisebb lövöldözés tört ki.
Szvetlodarszk és Gorlovka környékén is volt lövöldözés.
Peszkinél, Csjernuhinonál, Olhovátánál, Avgyejevkánál és Tunyenkánál szintén lőttek egymásra a felek, többnyire kézi fegyverekkel.
Bahi és Talakovka ismét latortüzérségi tüzet kapott. Szerencsére csak anyagi károk keletkeztek.
Mariupol elővárosában Szartanában a népköztársaságiak kora délután rajtaütöttek két valcmanista T-64 – en. A tankokban nem keletkezett kár, a kijeviek megadták magukat gyorsan, és hirtelen véget is ért a “buli”
Ma érkezett hír arról, hogy nem csak Kijevben morgolódtak tegnap Nyalókakirály zsoldosai. Zúgolódás volt Harkovban, Dnyepropetrovszkban, Zaporizzsjában, Vinnyicjában és Csernyigovban is.
Kirohográdban zendülés közeli állapot alakult ki, amikor a Nemzeti Gárda zsoldosai arra kaptak parancsot, hogy rakodjanak ki TÍZ TEHERAUTÓT! Nem a melóval volt a bajuk, hanem a rakománnyal. EGYENKOPORSÓKAT HOZTAK AZ AUTÓK!



http://balrad.wordpress.com/2014/10/14/donbassz-ma-sem-orvendeztette-meg-valcmant/