A moldovai gazdák követelik, hogy a kormány növelje az orosz piac elvesztéséért járó kompenzációt, és a gazdák készen állnak tömeges demonstrációkat szervezni abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó engedni követeléseiknek.
A Moldovai Gazdaszövetség elnöke, Alexander Slusari kijelentette, hogy az oroszellenes szankciók miatt a termelők elveszítették az orosz piacot és a kormány egy lövéssel végezte ki a hazai termelőket, ha most nem kapnak kompenzációt a teljes veszteségért. Gyakorlatilag a teljes hazai almatermést ki lehet borítani, mintegy 100 ezer tonna eladhatatlan alma maradt a fákon, amit már le se szedtek, mert nem tudják hova tenni.
Amit leszedtek, azt is legfeljebb a parlament elé tudják kiborítani...
A Gazdaszövetség elnöke felszólította a kormányt, hogy záros határidőn belül találjon megoldást erre a helyzetre. November 7-ig kapott haladékot a kormány, hogy addig fizesse ki a gazdáknak a teljes összeget, amit Brüsszel és Washington politikai játszmájának kiszolgálása miatt elveszítettek. Ha addig nem születik kézzelfogható eredmény, a gazdák az ország pénzügyi életétének megbénítását célzó tömegdemonstrációkat kezdenek.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/moldovaban-fellazadnak-gazdak-szankciok-miatt-eladhatatlan-termes