Úgy tűnik, egyidejűleg az atlantista ellenzéki pártok teljes spektruma politikai tőkét kovácsolna abból a néhány ezer fős tüntetésből, ahol több alkalommal is felmutatták az ebből a célból bekészített EU-zászlót. Az LMP törvényjavaslatot nyújtott be a korrupció elleni harcra vonatkozóan, emellett a tervezett internetadó eltörlésére szólította fel a kormányt. A Demokratikus Koalíció szintén Orbán Viktort személyesen kérdezné internetadó ügyben és arra törekszik, hogy a szolgáltatók megadóztatását egyfajta ügyetlen karaktergyilkossági kísérletre használhassa.
Az LMP emellett az Egyesült Államokba való beutazási tilalmat is belekeverné az ügybe, és kijelentette, hogy bár az ártatlanság vélelme a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőit is megilleti, szerintük bizalmi válság alakult ki a NAV vezetőivel szemben. Összemosnák tehát azokat a témákat, melyek egymással alapvetően nincsenek összefüggésben. Az internetadó bevezetése belpolitikai tényező és gazdaságpolitika, vagyis értelemszerűen semmi köze a kormány külpolitikájához. A radikális atlantista ellenzék azonban arra törekszik, hogy a kormány gazdaságpolitikájának egy eleme ellen szerveződő tüntetést a kormány külpolitikája elleni tiltakozásba lényegítse át. Ennek célját szolgálja azon állítás is, miszerint a NAV vezetőivel szemben bizalmi válság alakult ki; az amerikai külügy hivatalos állásfoglalását próbálják ráerőltetni a kormány gazdaságpolitikája elleni tiltakozásra.
A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy az internetadó elleni tüntetés reklámját sokmillió emberhez eljuttató liberális médiával szemben alakult ki bizalmi válság. Európában egyedülálló jelenség ugyanis, hogy tízmillió embernek reklámoznak egy tüntetést két héten keresztül, és ennek ellenére a tüntetésen jókora túlzásokkal is csak 30 ezer fő vesz részt.
Ilyen kiterjedt propagandagépezet egymillió embert vihetett volna az utcára, ha azt nem hiteltelenítik olyan dolgokkal, melyeket a magyar lakosság többsége nyilvánvalóan elutasít. A liberális alapállás, az EU-pártiság mind olyan tényező, ami az egész megmozdulást hitelteleníti és ráveszi az embereket, hogy még ha ellenzik is az internetadót, inkább otthon maradjanak. A rendszerváltás és EU-csatlakozás néhány tízezer nyertese akarja utcára vinni a rendszerváltás és EU-csatlakozás sokmillió vesztesét, ami ilyen kiterjedt propagandával sem fog menni.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/bizalmi-valsagban-liberalis-media