2014. október 29., szerda

Donbassz ma reggeli hírei


A legfrissebb információk szerint az elhíresült 32. blokkposzt mögtt rekedt valcmanista latorbanda ma reggel harc nélkül megkezdte a kivonulást, fegyverzetének hátrahagyásával. A zömmel a 80. vinnyicjai ejtőernyősdandár életbe maradt pribékjei étlen – szomjan, gyalogosan, mindenféle felszerelésük nélkül, megszégyenülten, sompolyognak kifelé a bahmutovkai katlanból.
novi
Donyeck környékén viszont ma reggel aktivizálta magát a valcmanista latortüzérség. Tonyenkojei, peszki, opitnojei és avgyejevkai lőállásaikból lövik bőszen Donyeck “Putyilov” és “Szpartak” kerületeit, de kapott ma már tüzérségi belövést “Kijev” és “Kujbisev” kerület is.valamint a repülőteret.
A város felett Nyalókakirály UAV -i repkednek. A népköztársaságiak egy ilyen masinát lekaptak Donyeck egéről.
uav
A népköztársaságiak tüzérsége viszont csapást mért az Avgyejevka melletti briganticsoportosulásra. Kettő tank, és 10 BTR véglegesen leolvadt, több hasonló szerszám pedig hasznavehetetlenné vált. Hogy hány latoregyedet tette le a kanalat nem tudni, de ilyen technikai veszteség mellett legalább tucatnyi falkatagnak kell elpusztulnia.
Olhovatkánál csatározgatnak reggel óta a felek.
Dokucsajevszk mellől a valcmanista latortüzérség céltalanul lövöldözgeti a Volnovaha melletti mezőt.
Novotrojeckoje szintén a kijeviek tüzérségétől szenved. Civil halottjai vannak a terrortámadásnak.
Kirov lakott részeit ma reggel tűz alá vette Nyalókakirály latortüzérsége. Két helyi civil megsebesült.
Zsdanovka, Harcizk, és Ilovajszk egén szintén kijevi UAV-k repkednek.
Novoazovszk és Mariupol környékén “fokozódik a helyzet”! Granyitnoje és Patrioticsnoje határában reggel óta dúlnak az összecsapások.
Talakovkánál kilenc óra tájban tört ki a békétlenkedés.
Nyikisinonál folyamatosan próbálkozik a romok fölötti ellenőrzés visszaszerzésével a pribékhorda. Ma reggel óta már két alkalommal jártak úgy – mint eddig mindig: sikertelenül.

Sztrjukovot szintén gondjaiba vette a latortüzérség.
Fascsovkát és az “Osztraja Mogil” dombot is lövk a valcmanisták.
Szvetlodarszk irányából Csjernuhinot lövi a latortüzérség.
A kijevi udvar szerint az orosz segélyszállítmányok Donbasszba küldése az ENSZ Alapokmányában foglaltak súlyos megsértése. A nemzetközi jogba súlyosan ütköző. Imigyen háborgott Nyalókakirály külügyminisztériumában tegnap Jurij Vitrenko! (A donbasszi civilek halomra gyilkolása pedig egyenesen a nemzetközi jogba illeszkedő, az Alapokmány szellemével tökéletesen összhangban lévő emberbaráti cselekedet! – ezek szerint.)
http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/donbassz-ma-reggeli-hirei/




Kijev hivatalosan is felmondta a Minszki Megállapodást!

Moszkvai idő szerint ma délben Alekszander Zaharcsenko DNR miniszterelnök bejelentette, hogy Kijev visszavonta aláírását a latorerők és a népköztársasági csapatok közötti demarkációs vonalról szóló megállapodásról.
zaha

Zaharcsenko a kijevi udvar ezen döntésére egyetlen ésszerű magyarázattal tudott csak szolgálni: a hétvégi “választásokon” a háborúpárti erők nyertek Maradék – Ukrajnában, és most nyíltan megkezdik még vadabb dühvel és még nagyobb erőkkel a Donbassz elleni háború folytatását.
A pribékhordákat minden frontszakaszon “beélesítették”, és a jelek szerint befejezték a latorerők összevonását!
Az aláírás visszavonásával tehát Nyalókakirály és udvartartása szabad kezet adott önmagának Donbassz lerohanáűsára, ugyanakkor viszont ezzel a húzásával a felelősséget is teljes egészében magára kellett hogy vegye.
Ilyen fordulat után pedig Donbassz térségében csak órák kérdése lehet a háború totális kiterjedése!
Ezek után pedig már senki sem vonhatja kétségbe a kijevi latorhatalom háborús bűnösségét!
http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/kijev-hivatalosan-is-felmondta-a-minszki-megallapodast/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése