2014. október 29., szerda

Kiújuló harcok az ukrán fronton, nyugati drónok is megjelentek

Az ukrán hadsereg továbbra is lövi a civil lakosságot a Donyecki Nép Köztársaság területén, annak ellenére, hogy Kijev a minszki megállapodás betartását követeli, a polgári infrastruktúra bombázásával akarnak nyomást gyakorolni a függetlenedő területek lakosságára. Az elmúlt nap eredménye négy sebesült és négy halott civil, mindannyian a bombázásokban vesztették életüket. A legerősebb tüzérségi támadás továbbra is Donyeck városát éri. Emellett folytatódott a DNK területén lévő vízerőmű bombázása.
Mariupol felett voltak összetűzések, hol kézi fegyverekkel, hol tüzérséggel. Mariupolból lőtt az ukrán tüzérség két települést, mire válaszul a milícia az ukrán rakétás egységek állásait kezdte lőni. Ennek hatására befejeződött az ukrán támadás. Majd később gyalogsági fegyverek hangját lehetett hallani a Mariupol melletti milícia állások felől. Ezen a területen az ukrán hadsereg napok óta "kóstolgatja" a milícia védelmét, valamint folyamatosan épülnek az útakadályok. Tegnap a lakosság egy híd lezárását akadályozta meg azzal, hogy kivonultak a hídra, és elállták a gépek útját. Végül a hadsereg nem tudta lezárni a hidat, a gépek elvonultak.
Donyeck készül az ostromra, mert feltételezéseik szerint az ukrán hadsereg itt fog komoly támadásba kezdeni. A donyecki repteret újra lőni kezdte az ukránok tüzérsége, miután gyakorlatilag a milícia átvette az uralmat a reptér felett. A régi terminál épületében bennrekedt zsoldosok az épületben található kijáratot már nem tudják használni, mert az egész épület ráomlott a katakomba bejáratára. Azonban vannak vészkijáratok, melyekből már többet bebetonoztak. Valószínűleg még maradt kijárat, mert a kézifegyverek hangja néha felhangzik a reptér irányából. A hadsereg offenzívájának egyik várható iránya a reptér lesz.
Azok után, hogy az ukrán hadsereg megpróbált Lugaszk városa felé előretörni, de az egész támadó konvojt megsemmisítették az orosz milíciák pár nappal ezelőtt, itt némileg alább hagyott a támadókedv. A várost megszakítva lövi a tüzérség, és attól északra folynak összecsapások elszórtan.

A DNK harcosai mélyen a vonalak mögött újabb rajtaütést hajtottak végre, Artemovszk városka közelében. A rajtaütést egy jelentősebb ellenőrzési pont ellen hajtották végre. Nyolc ukrán halt meg, a többi elmenekült, de csak a kézi fegyvereit tudta elvinni. A rajtaütés után az orosz egységek a helyszínen maradt járműveket és fegyvereket felrobbantották, majd elhagyták a helyszínt.
A DNK területéről több helyről jöttek jelentések arról, hogy az ukránok egyre több helyen vetik be a nyugatról kapott drónokat, főleg a tüzérségi célpontok felderítésére. A DNK katonai vezetése intézkedik arról, hogy a csapatok felkészüljenek a drónok elleni harcra és a megfelelő eszközöket beszerezzék hozzá.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/kiujulo-harcok-az-ukran-fronton-nyugati-dronok-megjelentek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése