Donbasszban az egymásnak feszülő erők fittyet hánynak arra, hogy 3500 kilométerrel arrébb – Milánóban – éppen róluk tárgyalnak – igaz nélkülük. Így aztán ők…
Délen a népfelkelők Sirokino kötnyékéről is elhajtották Nyalókakirály pribékjeit, és ott teljesen megtisztították a tengerpartot egy kis ma délelőtti cicamicázással.
panc
Gyjebalcsevo északi peremeit támadják a népköztársaságiak, miközben azért tüzérségük nem hagyja kihűlni a katlan közepét sem.
Nyikisinonál délután egy tájban ma ismét kisérletet tett a zsoldoshorda, hogy áttörje a milicisták záróvonalát. Most is pórul jártak. Önjáró DRG (?) löveget is bevetettek, de a milicia elfojtotta a kísérletet.
Redkodubnál kézifegyverekkel kezdődött a cirkusz valamivel delet követően, de néhány perc múlva már beavatkozott mindkét oldal tüzérsége is.
Granyitnoje és Novolaszpa környékén dél magasságában a milicisták ijesztgetés gyanánt több irányból is kis kaliberű fegyverekkel tüzeltek a latrokra.
Peszkinél a milicisták aknavetőkkel támadtak a valcmanistákra. Az első lövés kiválóra sikerült. Féltucatnyi lator fűbe harapott. Viszont a többi széjjelfutott.
jelv
Verhnyetoreckoje melleti úttorlaszukra délelőtt tízkor csapott le a milicia. Miután meggyőződtek a hatásról, visszahúzódtak.
trup
Liszicsanszk és Szeverodonyeck térségében egész délelőtt zajlottak az összecsapások.
Bahmutovkánál mintegy félórás tűzpárbajt vívtak a felek kézi fegyverekkel, de a pozíciók megmerevedtek. Viszont itt ismeretlen okból felrobbant egy latortank.
Szmelo környékén a kozákok ma kora délután ismét latorposztokat semmisítettek meg. kettőt.
A Trehizbenka melletti pribékállásokat pedig tüzérségi csapás érte nem sokkal dél után.
Szcsasztyjéban viszont nagy a boldogság. Van villany a városban. A luhanszki áramszolgáltató szakemberei ugyanis meg tudták javítani a legutóbbi harcokban megsérült elektromos vezetékeket, és most világít mindenki – mindennel. Nem számít az sem, hogy ezerág süt a nap!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/17/milano-messze-van-donbasszban-lonek/