ÁtHídAló megoldás néven egésznapos demonstrációt tartanak Budapesten a Nem adom a házamat mozgalom aktivistái, a devizahitelesek védelmében.
A szervezők hozzávetőleg két tucat – zászlókkal, molinókkal feldíszített - autóval délelőtt kilenc órakor lezárták a Nyugati téri felüljáró Váci út felé vezető sávját. A felüljáróra a belváros irányából nem lehetett felhajtani, a forgalmat rendőrök terelték, amiként a felüljárón demonstrálók épségére is ők vigyáztak.
Póka László beszédet tart a felüljárón
Forrás: Origo
Ottjártunkkor Póka László, a tüntetők és a mozgalom vezetője beszélt néhány tucatnyi hallgatóságának. Mint mondta, akit zavar a jelenlétük, akik emiatt nem tudnak közlekedni, azok ne őket, hanem a médiát szidják, mert egy ilyen súlyos ügy csak akkor kerül nyilvánosságra, „ha balhé van”.
Forrás: Origo
Hozzátette, ha valaki nem tudott a megszokott útján közlekedni, az köszönhető a hazaáruló vezetőknek, a kormánynak, és azoknak a megalkuvóknak, akik még mindig őket szolgálják ki.
"Okolhatók még a bankárok..."
Forrás: Origo
Okolhatók még a bankárok, és a "puhapöcsű ellenzék is" – fogalmazott - , mert „nem csap oda”. A helyzet továbbá azoknak is köszönhető, akik otthon maradtak – tette hozzá.
A körúton nem volt dugó
Forrás: Origo
A demonstráció nem okozott jelentős torlódást a forgalomban.
Póka néhány órával korábban az Origónak elmondta, azt szeretnék elérni, hogy a kormányzat a társadalmat is vonja be a devizahitelekkel kapcsolatos jogszabályok megalkotásába. Szerinte még mindig a bankok állnak nyerőre, az emberek csak 10 százalékát kapják vissza a pénzüknek, miközben 90 százalék járna vissza.
Nem adom a házamat
Forrás: Origo
A tüntetők a Nyugati téri felüljárótól a Kúriához, az Alkotmánybírósághoz, Köztársasági Elnök Hivatalához, végül pedig az Oktogonhoz mennek demonstrálni, a megmozdulások 21 óráig tartanak.

Grimm Balázs