2014. október 16., csütörtök

Észak – Donbasszban egy neuralgikus ponton ma reggel komoly csata robbant ki.

kup
A Szcsasztyje és Novoajdar között nagyjából félúton fekvő Bahmutovkánál a Szeverszkij Donyec folyótól északi irányba benyomultak a népköztársaságiak erői. Nyalókakirály 80. különleges légiszállítású ezredét vezényelték nagy sebbel – lobbal a térségbe, hogy segítsenek a szorult helyzetbe került latrokon, ám alig félórányi harcban a népfelkelők mintegy százötven segítő zsoldost hidegre vágtak. (Pedig egy részüknek igen melegük lehetett a hidegrevágás közben. Legalábbis azoknak, akik a leolvasztott tankokban ültek.)
Ezzel a művelettel a Szcsatyjénál állomásozó brigantihordát sikerült a népköztársasági erőknek izolálniuk a valcmanista főerőktől.
Miután pedig a zsoldoshorda bahmutovkai csoportosítását a népfelkelők szétkapták, a bérgyilkosok számára immár lehetelen leküzdeni a rendkívüli terepadottságok – milicia egyveleget.
A Luhanszktól északra lévő így kialakult katlanban elég tekintélyes létszámú zsoldos került igen nehéz helyzetbe. Ezzel együtt pedig a Luhanszki Népköztársaság erőinek kiváló előretörési lehetőséget Kupjanszk irányába. Ráadásul azon a tájékon igen gyér a latorerő is.
Márpedig Kupjanszk bevétele esetén stratégiai fontosságú hidak is a népköztársaságiak kezére fognak kerülni, és megnyílik a Harkov felé való előre nyomulás lehetősége!
http://balrad.wordpress.com/2014/10/16/bemozdult-a-luhanszki-milicia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése