Hongkong, október 16. Xinhua/CRI – Csütörtökön két férfit rendbontás és a rendőrök megtámadása miatt őrizetbe vettek, miközben a tömeg ismét a Lung Wo útra vonult, közölte a hongkongi rendőrség.
Három rendőr sérüléseket szenvedett.
Szerda éjfél körül többen a Lung Wo útra rohantak, súlyos közúti fennakadást okozva. Több autós a közlekedés megbénításával vádolta a tüntetőket.
A rendőrség visszaszorította a tüntetőket a járdára, a közlekedés tíz perc elteltével helyreállt.
Néhány tiltakozó vizes flakonokat és útjelző táblákat dobált az úttestre. Egy 38 éves férfit rendbontásért őrizetbe vettek, miután egy általa elrúgott vizes üveg eltalált egy elhaladó autót.
Az őrizetbe vételt a tömeg megpróbálta megakadályozni, a rendőrök többszöri eredménytelen figyelmeztetés után paprikaspray-t alkalmaztak.
Az incidens során egy 24 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek. A rendőrség tájékoztatása szerint összesen három rendőr sérült meg.
Napfelkelte után a rendfenntartók többsége visszavonult, és a tüntetők is elhagyták a Lung Wo utat. (SzRTI)
Bal-Rad komm: Csak nem nyugszanak az Amerika által bátorított és pénzelt felforgatók. Csakhogy Hongkong nem Kijev, s nem is a Közel-Kelet. A Kínai Népköztársaság része,- s mint ilyet, meg is fogja védeni. – És most még finomak a nyugat uszítása nyomán randalírozó csőcselékkel.
A kínai külügyminisztérium szóvivője pár nappal ezelőtt felszólította az Egyesült Államokat, hogy “Ne avatkozzon Kína belügyeibe, még Hongkong kapcsán sem!”
“A kínai kormány határozottan ellenzi, hogy bármely külföldi  kormány beleavatkozzék Hongkong ügyeibe” – idézte a szóvivő szavait a Xinhua. Mint mondta, valamennyi, Hongkonggal kapcsolatos kérdés kínai belügy. A szóvivő arra is figyelmeztette Washingtont: ne tegye kockára a kínai-amerikai viszonyt.
Az Egyesült Államok egyre nyíltabban támogatja a hongkongi rendbontásokat, a “demokrácia megteremtésének” ürügyén. – Csakhogy most kifejezetten rossz célpontot választott.
Kína nemcsak a hongkongi lázadást veri le hamarosan, – de megtorló lépéseket fog tenni Amerika irányában is. És ezek fájni fognak. Lévén az Egyesült Államok legnagyobb befektetője; maga Kína.