2014. október 21., kedd

A minszki “békemegállapodás” valódi tartalma nyert tegnap bizonyítást.


rak
A Donyeck elleni barbár valcmanista rakétatámadás, a város lakótelepeinek és civil létsítményeinek folyamatos tüzérségi bombázása világossá tette: Kijev erőösszpontosításra használta fel a népköztársaságiak betartó magatartását.
Nyalókakirály a közelgő parlamenti “választásokra” szeretné Donyeck skalpját trónusa elé odarittyenteni!
A tegnapi nap folyamán olyan mérvű eszeveszett pusztításba fogott Donyeck ellen a pribékhorda, amire Európa II. Vh – t követő időszakában még nem volt példa. A milliós Donyecket tegnap délelőtt óta folyamatosan rakétázza – ágyúzza a valcmanista bérgyilkoshorda.

“Grad” rakétavetőkkel, csöves tüzérséggel, “Tocska – U” rakétákkal, fehérfoszfor – gránátokkal lövik éjjel – nappal Donbassz fővárosát.
Donyeck “Kijev”, “Kujbisev”, “Pertovszkij” kerületeiben óriási a pusztítás. Lakóépületek, szociális intézmények, üzemek váltak romhalmazzá.
A repülőtér birtoklásáért folyamatosan újabb és újabb rohamokat indít a pribékhorda, miközben a latortüzérség folyamatosan tüzel.
Donyecktől északkeleti irányba – Gorlovkánál is kemény összecsapások zajlottak tegnap. Gorlovka és Artyemovszk ellen hosszú idő után ismét bevetette a valcmanista bérgyilkoshorda a légierőt.
Volnovaha térségében Dokucsajevszk mellett a népköztársaságiak rendkívül heves tüzérségi csatába bonyolódtak Nyalókakirály latortüzéreivel. Ezzel párhuzamosan gyalogsági összecsapások kezdődtek. Patthelyzet alakult ki.
Nyikisino és Orlov – Ivanovka környékén továbbra is megpróbál a latorhorda kitörni.

Peszkinél időről – időre heves tűzharcok robbannak ki. Ebben a térségben a népköztársaságiak tüzérsége sikeresen mért csapást a brigantikra.
Nevelszkojénál “lokális” harcok bontakoztak ki.
Donbassz északi térségében Pervomajszk környékén az önvédelmi erők tüzérsége Nyiznye és Toskovka térségében lévő latorposztokat lőtt.
Popasznaja és Pervomajszk között ágyúzták egymást a népköztársaságiak és a valcmanisták.
Alcsevszk külvárosát tüzérséggel lőtték a banditák.
Lomovatkánál is összecsapások robbantak ki.
Sztanyicja Luhanszkaja térségében a valcmanisták előrenyomultak. A milicia erős tüzérségi tüzet lőtt rájuk, de feltartóztatni nem tudták őket.
Szcsasztyjénál viszont kedvezően alakul a népfelkelők számára a helyzet.
Bahmutovkánál tegnap délután ismét kitörést kiséreltek meg Nyalókakirály csapdába zárt desszantosai. Sikertelenül. Ráadásul a népi erők tüzérsége a kitörni szándékozókat alaposan meggyérítette.



http://balrad.wordpress.com/2014/10/21/donyeck-langok-es-romok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése