2014. szeptember 4., csütörtök

Kezdetét vette Mariupol ostroma, aminek hirére Valcman ijedtében tűzszünetet rikkantott

A népfelkelők aktiv katonai hadműveletet inditottak a város elfoglalásáért. A miliciák által meginditott támadást követően nem sokkal a Mariupolban rekedt valcmanista rablóhorda egy csoportja, páncélosok fedezete mellett kitörést kisérelt meg északnyugati irányba. Csakhogy ezt a kitörési lehetőséget a népköztársaságiak kinálták fel – amit a latrok igénybe is vettek. Bele is rohantak egy jól előkészitett csapdába. Számukra véget is ért az újoroszországi szafari.

Mariupol ostromának kezdetéről hirt kapva Nyalókakirály gyorsan tűzszünetet jelentett be. Maradék – Ukrajna és Kijev korlátlan ura a Megbizó vendégeként – a NATO walesi csúcstalálkozójának diszpintyeként – prüttyögi a latorszövetség füleinek tetsző hűségdallamot.

Az általa bejelentett donbasszi fegyvernyugvás holnap délután – magyar idő szerint – egy órakor venné kezdetét.

Érdekes fejlemények elé nézünk!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/04/kezdetet-vette-mariupol-ostroma-aminek-hirere-valcman-ijedteben-tuzszunetet-rikkantott/




Már megint új hadügyére van Nyalókakirálynak.

A hazug és álnok Heletej helyett (aki igért Urának és parancsolójának szevasztopoli győzelmi parádét, OSZT’ MÉG AZ ESKÜJÉT SEM IRTA ALÁ!) Nyalókakirály óhajára Ivan Rusznyak megbizott hadügyérként fogjlalja el ezt a roppantul ingatag bársonyszéket.

Fél év alatt három hadfi az ukrán hadügyminisztérium élén, alighanem világcsúcs.  Valcman – alig két hónappal ezelőtti trónra lépése óta – már a harmadik Vezért kezdi fogyasztani.

Heletej sorsáról semmi hir. Lehet hogy a Rusznyak kinevezését ma jóváhagyó Verhovnaja Rada megfogadta Lavrov orosz külügyminiszter tanácsát, és elmeszakértők gondjaira bizta az orosz atomtámadást vizionáló, zaklatott idegzetű Vezért?


http://balrad.wordpress.com/2014/09/04/mar-megint-uj-hadugyere-van-nyalokakiralynak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése